Atac în Londra. O persoană a murit şi alte cinci au fost rănite după un atac cu armă albă; suspectul a fost arestat de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un individ înarmat cu un cuţit a provocat moartea unei persoane şi rănirea altor cinci, miercuri seară, în apropierea Muzeului Britanic din centrul Londrei. Un suspect se află în arestul poliţiei britanice, relatează BBC.

UPDATE Un nou comunicat al Poliţiei Metropolitane anunţă că probleme psihice ale atacatorului ar putea fi una dintre principalele cauze ale atacului din Piaţa Russell, însă autorităţile nu abandonează complet ipoteza unui atac terorist.

„Primele indicaţii arată că sănătatea mentală este un factor semnificativ în acest caz şi este una din ipotezele principale de investigaţie. Dar desigur că în această fază trebuie să abordăm deschis investigarea motivului, astfel că terorismul rămâne una dintre pistele de cercetare” a declarat Mark Rowey, cel mai înalt ofiţer britanic din domeniul contraterorismului.

Atacul a avut loc miercuri seară, în jurul orei locale 22.30 (ora României 0.30) în Piaţa Russell din centrul capitalei britanice, în apropierea Muzeului Britanic. Starea de sănătate a persoanelor rănite nu este cunoscută, momentan.

Conform unui comunicat al Poliţiei Metropolitane, un martor a sunat la serviciile de urgenţă la ora locală 22.33 pentru a anunţa că un individ înarmat cu un cuţit a atacat mai multe persoane. Una dintre victimele atacului, o femeie, a primit îngrijiri medicale la faţa locului, însă a decedat din cauza rănilor.

Un bărbat a fost arestat la ora 22.39, iar unul dintre poliţiştii care a efectuat arestarea a tras cu un pistol cu electroşocuri. Mai multe echipaje de poliţie au fost trimise la faţa locului pentru a asigura securitatea zonei. 

În încheierea comunicatului, Poliţia Metropolitană a precizat că „un atac terorist este una dintre posibilităţile investigate în această fază”.

Poliţia a ridicat un cort pentru cercetări criminalistice în apropierea locului în care a avut loc atacul, conform martorilor citaţi de BBC.

Cotidianul britanic „The Guardian” prezintă un bilanţ diferit de un mort şi şase răniţi.

Anterior, Poliţia Metropolitană anunţase în cursul zilei de miercuri că 600 de ofiţeri înarmaţi vor fi desfăşuraţi în Londra, pentru a spori securitatea în urma atacurilor teroriste recente din Franţa şi Germania.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite