Atac terorist în suburbiile Parisului: Doi morţi şi doi răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane au fost ucise, iar alte două au fost rănite, joi, în urma unui atac cu un cuţit, comis într-o suburbie a Parisului, a informat o sursă a Poliţiei, relatează le Figaro.

Atacul a avut loc în Trappes, regiunea Yvelines. Sursa a mai anunţat că atacatorul a fost neutralizat de autorităţile franceze.

Potrivit Reuters, atacatorul a murit după ce a fost împuşcat de ofiţerii de poliţie. Sursa a mai informat că individul ar fi strigat "Allahu akbar" în timpul incidentului. 

Autorităţile franceze au anunţat că două persoane au fost ucise şi o alta a fost rănită grav în atacul de la Trappes. Potrivit unei surse din Ministerul de Interne francez, cele două persoane ucise sunt mama şi sora atacatorului.

Autorul atacului a fost împuşcat mortal de poliţie. 

„Operaţiunea poliţiei s-a încheiat... persoana a fost neutralizată şi este moartă“, a anunţat prefectura locală pe Twitter.

Postul de televiziune BFM TV a afirmat că bărbatul a strigat „Allahu akbar“, însă poliţia nu a putut confirma această informaţie şi încearcă să determine dacă acest atac a avut caracter terorist.

„Motivul atacului nu este cunoscut şi au loc cercetări“, a spus o sursă din cadrul poliţiei. 

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei antiteroriste, circa 50 de persoane care au trecut prin „filiera Trappes“ au plecat să lupte în Irak şi Siria.

Guvernul a plasat acest oraş de 30.000 de locuitori de la periferia Parisului pe o listă cu 30 de zone care necesită mijloace şi personal suplimentar ale poliţiei.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul cu cuţit, care a fost comis joi într-o suburbie a Parisului, afirmând că unul din membrii săi este responsabil pentru incident.

Stat Islamic afirmă într-o declaraţie publicată pe site-ul de ştiri Amaq că în atac a fost implicat un militant al reţelei teroriste.

Cu toate acestea, organizaţia nu a oferit nicio dovadă că ar fi vorba despre un militant Stat Islamic. 

Ministrul francez de Interne, Gérard Collomb, a declarat că bărbatul care şi-a ucis mama şi sora joi la Trappes avea probleme psihiatrice ”importante” şi prezenta mai mult profilul unui ”dezechilibrat” decât al unui ”angajat” la ordinele grupării Statul Islamic (SI).

”Era mai degrabă o parte (...) de dezechilibru decât cineva angajat şi cineva care putea, de exemplu, să răspundă unor ordine şi consemne ale unor organizaţii teroriste şi mai ales (ale) Daech (acronimul arab al SI)”, a declarat Gérard Collomb la Trappes.

Potrivit unor mesaje postate pe Twitter, atacatorul ar fi Kamel S..

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite