UPDATE Trei persoane au murit în urma atacului armat din Copenhaga. Un suspect danez, în vârstă de 22 de ani, a fost reţinut | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Olafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix / AFP
FOTO: Olafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix / AFP

Un atac armat a avut loc duminică după-masă în Danemarca, într-un mall din capitala Copenhaga. Poliţia a anunţat că există morţi şi răniţi, iar un suspect este în custodia autorităţilor.

UPDATE 04:30 Atacul armat din mall a dus la moartea a trei persoane, după cum au declarat autorităţile locale. Mai multe persoane au fost rănite, trei fiind internate în stare gravă.  

Împuşcăturile au avut loc în mai multe locaţii din interiorul centrului comercial Field's, din capitala daneză. Soren Thomasen, şeful poliţiei din Copenhaga a declarat că printre victimele atacului armat sunt un bărbat în vârstă de 40 de ani şi doi tineri, relatează CNN.

„Suntem convinşi că suspectul în vârstă de 22 de ani arestat a fost trăgătorul, purta o puşcă şi muniţie”, a declarat Thomasen care a mai precizat şi că anchetatorii consideră că atacatorul nu colabora şi cu alţi indivizi, dar această ipoteză nu este exclusă până autorităţile nu sunt absolut sigure. 

UPDATE 21.55 „Sunt mai mulţi răniţi şi mai mulţi morţi“, a anunţat inspectorul şef al poliţiei Søren Thomassen într-o conferinţă de presă, precizând că deocamdată nu poate spune care a fost motivarea atacului.

Suspectul aflat în custodia autorităţilor este un danez în vârstă de 22 de ani.

O operaţiune de amploare pentru a stabili dacă suspectul a acţionat singur sau nu este în desfăşurare în Copenhaga.

Scenariul unui atac terorist nu este exclus deocamdată.

UPDATE 21.20 O înregistrare video care pare a fi din interiorul mallului, realizată în timpul atacului, circulă pe Twitter. Imaginile au fost difuzate şi de postul TV danez TV2.

UPDATE 21.17 Radiodifuzorul public danez DR a citat un spital local care a informat că tratează trei persoane în legătură cu atacul.

UPDATE 20.51 „O persoană a fost arestată în legătură cu atacul armat din centrul comercial Fields. Nu avem deocamdată posibilitatea de a spune mai mult despre identitatea acestei persoane", a transmis poliţia pe Twitter.

UPDATE 20.44 Postul de televiziune danez TV2 a publicat o imagine în care apare un bărbat reţinut de forţele de ordine. Aceeaşi sursă a mai prezentat imagini cu o persoană transportată pe o targă pentru a primi ajutor medical.

atacator copenhaga 3 iulie 2022 foto Mikkel Johansen via TV2.dk

Foto Mikkel Johansen via TV2.dk

Ştirea iniţială

Atacul a avut loc la centrul comercial Field's  din Copenhaga. Imagini cu oamenii fugind din zonă au fost publicate pe reţelele de socializare.

„Au fost dislocate forţe ale poliţiei în jurul mall-ului Field’s, între centrul oraşului şi aeroport”, a scris departamentul de poliţie din Copenhaga pe Twitter. „Suntem la faţa locului, s-au tras focuri de armă şi au fost lovite mai multe persoane”, au spus autorităţile.

Câteva minute mai târziu, Poliţia a postat pe Twitter că o persoană a fost arestată în legătură cu atacul, informează dw.com.

Presa locală a publicat imagini care arată ofiţeri de poliţie puternic înarmaţi la faţa locului, precum şi oameni care fug din mall.

Ziarul danez Berlingske a vorbit cu un martor ocular din mall.

„A fost o nebunie”, a spus vânzătoarea Chelobeth Johansen. Ea a spus că a auzit mai multe împuşcături şi a văzut că oamenii au început să alerge. Apoi a închis magazinul şi a părăsit centrul comercial.

Un alt martor, Laurits Hermansen, a declarat pentru radiodifuzorul danez DR că se afla într-un magazin de îmbrăcăminte din centrul comercial cu familia când a auzit „trei-patru bubuituri. Bubuituri cu adevărat puternice. Părea ca şi cum împuşcăturile erau trase chiar lângă magazin“, informează AP.

Atacul a avut loc cu doar câteva ore înainte ca starul pop Harry Styles să susţină un concert sold-out la Royal Arena, care este la doar o scurtă călătorie cu maşina de mall.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite