VIDEO UPDATE Atac armat în Olanda: trei morţi şi cinci răniţi după ce un bărbat a deschis focul într-un tramvai. Suspectul a fost prins

VIDEO UPDATE Atac armat în Olanda: trei morţi şi cinci răniţi după ce un bărbat a deschis focul într-un tramvai. Suspectul a fost prins

FOTO AFP

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte cinci au fost rănite într-un atac armat produs într-un tramvai din Utrecht, în Olanda. Atacatorul, care a reuşit iniţial să fugă într-o maşină de la locul incidentului, a fost prins luni seară.

UPDATE 19.45 Poliţia a anunţat, luni seară, că principalul suspect al atacului armat de la Utrecht a fost prins, transmite BBC.

„Suspectul principal a fost prins,” a transmis poliţia printr-o postare pe Twitter. „Suspectul a fost reţinut în timpul unei razii care a avut loc în Centrul Vechi din Utrecht. Este vorba despre acelaşi bărbat identificat anterior de poliţie.”

Procurorul regional a transmis că suspectul a mai fost arestat în trecut, fără să ofere alte detalii. 

UPDATE Agenţia turcă de stat Anadolu a transmis, citând rude ale atacatorului, că acesta ar fi tras în direcţia unei rude de-ale sale care se afla în tramvai „din motive familiale” şi apoi a împuşcat persoanele care au încercat să o ajute.

A fost revizuit numărul răniţilor, acesta fiind de cinci.

UPDATE 16.24 Jan van Zanen, primarul din Utrecht, a anunţat că cel puţin trei persoane au murit şi alte nouă au fost rănite în atacul din tramvai.

Atacatorul ar fi Gokmen Tanis, un bărbat de 37 de ani de origine turcă.

UPDATE 15.27 Poliţia din Utrecht a difuzat o captură cu imaginea suspectului. Potrivit presei olandeze, este vorba de un bărbat de 37 de ani originar din Turcia. Bărbatul este căutat activ de poliţie, o operaţiune având loc într-un bloc din apropierea atacului armat.

UPDATE 15.16 Guvernul olandez s-a întrunit într-o şedinţă de criză, în timp ce Germania a intensificat supravegherea frontierei cu Olanda.

Un purtător de cuvânt al poliţiei din landul Renania de Nord-Westfalia, Heinrich Onstein, a declarat luni pentru AP că numărul poliţiştilor a fost suplimentat atât pe principalele autostrăzi, cât şi în punctele de trecere ale frontierei.

Poliţia federală germană se află în contact strâns cu autorităţile olandeze şi a primit o descriere a suspectului, a precizat el.

Autorităţilor germane li s-a cerut iniţial să caute un Renault Clio roşu, însă au fost anunţate ulterior că maşina a fost abandonată la Utrecht.

- Ştirea iniţială

Un bărbat a deschis focul luni dimineaţă într-un tramvai care circula în zona Pieţei 24 Octombrie din Utrecht, un oraş de peste 300.000 de locuitori.

„Atac armat în Piaţa 24 Octombrie. Au fost semnalaţi mai mulţi răniţi. O operaţiune de salvare este în curs de desfăşurare“, a anunţat poliţia pe Twitter, precizând că este vorba despre un atac armat într-un tramvai.

Potrivit unui martor la scenă, atacatorul a scos o armă şi a început să tragă la întâmplare şi fără oprire în trecători, după care a fugit.

Poliţia a stabilit un perimetru de securitate şi este pe urmele autorului atacului. 

Trei elicoptere pentru intervenţii medicale de urgenţă şi ambulanţe au fost trimise la faţa locului.

Poliţia nu exclude un „atac terorist“, informează BBC.

Autorităţile din Utrecht au întrerupt circulaţia tramvaielor.

O echipă de criză s-a întâlnit pentru a discuta situaţia.

Alerta teroristă a fost ridicată la cel mai înalt nivel pentru Utrecht şi împrejurimile sale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: