UPDATE VIDEO Atac armat în oraşul german Halle; cel puţin doi oameni au fost ucişi. Suspectul a fost prins

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin doi oameni au fost ucişi şi mai mulţi au fost răniţi, în urma unui atac armat care pare că a vizat o singagogă şi un cimitir evreiesc din oraşul Halle, aflat în estul Germaniei, potrivit poliţiei locale, citată de presa germană.

UPDATE După ce a tras mai multe focuri de armă, autorul atacului a reuşit să fugă într-o localitate din apropiere, unde a încercat să fure o maşină şi a rănit doi oameni după ce i-a împuşcat. Apoi  a mers la sinagogă şi a tras mai multe focuri de armă în uşă, dar nu a reuşit să pătrundă în clădire. De acolo a împuşcat o femeie pe stradă, iar într-un restaurant a ucis un bărbat. 

Autorul atacului este un german în vârstă de 27 de ani, fanatic de extremă dreaptă, care în timpul operaţiunii de capturare  a fost împuşcat şi rănit. El se află în custodia poliţiei şi a fost transportat la spital. 

UPDATE Primarul oraşului Landsberg, situat la aproximativ 15 kilometri de Halle, a declarat că doi indivizi suspectaţi de implicare în atacul care a avut loc în zonă au furat o maşină şi se îndreaptă spre Munchen, pe autostradă.

UPDATE Publicaţia Der Spiegel scrie că procurorii federali au preluat investigaţia în cazul atacului armat din Halle, o procedură care indică o posibilă valenţă teroristă a atacului, potrivit legii germane.


Poliţia a transmis că o persoană a fost arestată, dar că alţi atacatori ar fi fugit cu un automobil.

„Potrivit informaţiilor preliminare, două persoane au fost ucise în Halle”, a scris poliţia locală pe Twitter. „Au fost mai multe focuri de armă. Presupuşii atacatori au fugit cu o maşină. Suntem în căutarea lor şi îi rugăm pe cetăţeni să rămână în locuinţe”.

Imagine indisponibilă

Împuşcăturile au avut loc în zona Paulus. Martorii au vorbit despre un atacator care purta haine militare de camuflaj şi care avea asupra sa mai multe arme.

„Forţele noastre au reţinut o persoană”, a mai precizat poliţia pe Twitter, într-o postare ulterioară. „Dar rămâneţi viligenţi, vă rugăm”.

   

Publicaţia Bild a spus că atacul a avut loc în apropiere de o sinagogă, însă această informaţie nu este confirmată oficial.

Mai  multe imagini cu un presupus atacator au apărut pe reţelele de socializare.

Un alt martor a afirmat că un atacator a aruncat o grenadă sau un cocktail Molotov peste gardul unui cimitir evreiesc.

Incidentul ar fi avut loc pe Humboldtstrasse, unde se află o sinagogă şi un cimitir evreiesc. Atacul a avut loc de Yom Kippur, cea mai importantă zi din an în iudaism, atunci când evreii ţin post peste 24 de ore.

Gara centrală din oraş a fost închisă şi autorităţile au izolat zona în care a avut loc atacul. Poliţia a anunţat că s-au tras focuri de armă şi la Landsberg, la aproximativ 15 kilometri de Halle. Nu se ştie dacă acest din urmă incident ale legătură cu atacul de la Halle.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite