AstraZeneca este acuzată că vaccinul său ar avea o eficacitate redusă la persoanele peste 65 de ani. Reacţia companiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Surse din coaliţia Germaniei pentru tabloidul Bild şi Handelsblatt au acuzat compania AstraZeneca că vaccinul său împotriva COVID-19 ar putea fi ineficient pentru persoanele de peste 65 de ani. Mai mulţi oficiali germani au declarat pe surse că eficacitatea vaccinului pentru bătrâni ar fi cuprinsă între 8 şi 10%.

Dacă acuzaţiile se adeveresc, vaccinul de la AstraZeneca ar putea să nu primească aprobarea autorităţilor UE pentru folosirea la persoanele de peste 65 de ani.

Conform Handelsblatt, chiar dacă vaccinul AstaZeneca nu necesită temperaturi extreme sub zero de depozitare, „ar putea fi inadecvat pentru cei în vârstă. Conform informaţiilor din cercurile coaliţiei, guvernul federal se aşteaptă la o eficacitate de doar 8% în rândul celor de peste 65 de ani”.

Acest lucru marchează o nouă posibilă lovitură pentru AstraZeneca, care şi-a dezvoltat vaccinul împreună cu Universitatea Oxford. AstraZeneca a informat vineri Uniunea Europeană că va reduce cu 60% livrările de vaccin anti-covid din primul trimestru al anului din cauza unor probleme de producţie.

AstraZeneca se angajase să trimite în jur de 80 de milioane de doze spre cele 27 de ţări ale Uniunii Europene până la finalul lunii martie, conform unui oficial european citat de agenţie. 31 de milioane dintre acestea, însă, nu vor mai ajunge pe continent din cauza unor probleme de producţie întâmpinate la fabrica din Belgia care produce serul.

AstraZeneca a venit ulterior cu o reacţie la acuzaţii, catalogând informaţiile publicate pe surse de cele două tabloide ca fiind „complet incorecte”, transmite Reuters.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite