Artist ameninţat cu moartea pentru că l-a prezentat pe Iisus ca homosexual

Artist ameninţat cu moartea pentru că l-a prezentat pe Iisus ca homosexual

Una dintre fotografiile care a stârnit polemici în Spania Foto: fernandobayona.com

Din motive de siguranţă, expoziţia artistului Fernando Bayona, în care Fecioara Maria este înfăţişată ca prostituată, iar Iisus homosexual, a fost închisă, la doar o zi după ce a fost inaugurată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile au decis să sacrifice dreptul la liberă opinie al artistului în faţa ameninţărilor unor extremista, nemulţumiţi de viziunea pe care acesta o avea asupra vieţii lui Iisus.

Expoziția fotografică "Corpus Christi" a artistului spaniol Fernando Bayona, care ar fi trebuit să fie deschisă publicului între 15 februarie și 15 martie, la Sala de Expoziții Corrala de Santiago a Universității din Granada, a stârnit, încă înainte de a fi inaugurată, numeroase polemici.

Expoziţia lui Bayona prezenta, în imagini, o versiune modernă a vieţii lui Iisus, în care, de exemplu, Maria Magdalena este o prostituată iar aceasta trăieşte într-un bordel. Iisus este prezentat ca un tânăr care îşi descoperă orientarea homosexuală şi apoi înfiinţează o trupă rock, pentru a transmite învăţăturile sale tinerilor.

Organizatorii au luat această măsură deoarece "nu puteau garanta siguranța celor 14 fotografii expuse de artist și care prezintă, într-o viziune cu o mare încărcătură sexuală, scene din viața lui Iisus".

Vezi aici GALERIE FOTO cu fotografiile lui Bayona

Expoziția a fost inaugurată luni, 15 februarie, însă artistul Fernando Bayona s-a prezentat încă de sâmbătă la poliție, pentru a face plângere împotriva unor pesoane care l-au amenințat. Fotograful a primit inclusiv mesaje electronice, trimise de un aşa-numit Skinhead din Granada, în care i se atrăgea atenţia: "O să-ţi pară rău. Când te vom prinde pe stradă îşi vom tăia gâtul".

După aceste amenințări și după protestele anumitor organizații din Granada, Universitatea care a găzduit expoziția s-a văzut obligată să o suspende, din motive de siguranță.

"Știam că fotografiile mele puteau avea anumite repercusiuni, însă un m-am gândit niciodată că se va ajunge la o asemenea extremă", a declarat artistul.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările