Armata rusă supraveghează mişcările unui distrugător american în Marea Neagră

Armata rusă supraveghează mişcările unui distrugător american în Marea Neagră

Distrugătorul USS Ross FOTO Arhivă

Armata rusă a mobilizat două nave pentru monitorizarea distrugătorului american USS Ross, care a intrat duminică în Marea Neagră, scrie agenţia de presă Tass.

Ştiri pe aceeaşi temă

Surse militare ruse afirmă, potrivit Tass, că două nave supraveghează în permanenţă mişcările distrugătorului USS Ross în Marea Neagră.

Este vorba de nava de patrulare Vasili Bîkov şi de nava de recunoaştere Ivan Hurs.

Distrugătorul USS Ross, echipat cu rachete de croazieră Tomahawk, a intrat duminică în Marea Neagră, fiind a patra navă militară trimisă de Statele Unite în această zonă în 2019, informează publicaţia Stars and Stripes, preluată de Mediafax în pagina electronică.

„Aliaţii noştri din zona Mării Negre continuă să joace un rol-cheie în menţinerea securităţii în spaţiul european“, a dat asigurări Dave Coles, comandantul distrugătorului USS Ross.

Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică au decis să-şi intensifice prezenţa militară în Marea Neagră în vederea contracarării unor posibile acţiuni ostile ale Rusiei.

Temerile legate de Rusia au crescut după anexarea Crimeei, în martie 2014, şi izbucnirea conflictului armat din estul Ucrainei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: