Armata germană: angajaţi ai Airbus, suspectaţi de acte de spionaj

Armata germană:
angajaţi ai Airbus, suspectaţi de acte de spionaj

FOTO Reuters

Airbus se confruntă în Germania cu suspiciuni de spionaj în privinţa unor angajaţi de ai săi, privitoare la contracte ale Armatei germane, un caz care se adaugă altor investigaţii referitoare la metodele pe care producătorul de aeronave le foloseşte, informează AFP.

Documente aperent confidenţiale legate de proiectele Bundeswehr erau în posesia mai multor angajaţi ai grupului european.
 
Procuratura din Munchen a confirmat, joi, pentru AFP că a deschis o investigaţie ce vizează 17 persoane, pentru suspiciune „de trădare a secretelor corporaţiei” şi de folosire a acestor documente.
 
Airbus a transmis, printr-un comunicat, că a raportat cazul autorităţilor germane pentru „eventuale încălcări comise de către mai mulţi angajaţi cu privire la documente legate de două viitoare licitaţii ale Guvernului german”, în domeniul comunicaţiilor securizate.
 
Potrivit presei germane, cazul vizează divizia de armament a Airbus, Airbus Defense and Space (ADS), şi în special filiala din Munchen specializată în activităţi sensibile de securitate cibernetică şi comunicaţii criptate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: