Arhiepiscopul Ciprului consideră că ţara sa ar trebui să iasă din Uniunea Europeană

Arhiepiscopul
Ciprului consideră că ţara sa ar trebui să iasă din Uniunea Europeană

Arhiepiscopul susţine ieşirea Ciprului din Uniunea Europeană FOTO Shutterstock

Arhiepiscopul Chrysostomos al II-lea al Ciprului consideră că ţara sa ar trebui să se retragă din Uniunea Europeană, pentru că aceasta se va destrăma oricum în viitor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

„Economiile Spaniei, Portugaliei şi Italiei sunt în prezent în pericol. Iar dacă economia Italiei va fi distrusă precum economia noastră, UE nu va rezista“, a explicat arhiepiscopul Chrysostomos, citat de agenţia RIA Novosti.

„Persoanele care conduc Uniunea Europeană şi în special cei care iau decizii în aşa-numita troică nu înţeleg multe lucruri, iar asta conduce la colapsul UE. De aceea eu consider că Ciprul ar trebui să se retragă din această uniune înainte de producerea colapsului“, a subliniat el.

Miniştrii de finanţe ai zonei euro au ajuns la un acord lunea trecută asupra unui plan de salvare în valoare de 10 miliarde de euro pentru Cipru, menit să salveze statul insular şi, mai ales, sectorul său bancar aflat în dificultate.

În virtutea noii înţelegeri, deponenţii cu conturi bancare care depăşesc pragul de 100.000 de euro vor fi nevoiţi să suporte pierderi de până la 30-40 la sută din valoarea depozitelor lor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările