Apusul unui rege-playboy

Apusul
unui rege-playboy

În 1986, la palatul său de vară din Mallorca, Regele Juan Carlos ar fi încercat s-o cucerească şi pe Lady Di

Vestea abdicării regelui Juan Carlos, cel mai iubit monarh spaniol, a readus în atenţia publică cele mai picante momente din viaţa personală a regelui, cunoscut drept un mare seducător.

Ştiri pe aceeaşi temă

Domnia regelui Juan Carlos a fost marcată de speculaţii privind succesul don Juan-ului de Bourbon în rândul femeilor, datorită carismei sale evidente. Juan Carlos a fost descris drept un monarh de stil vechi, cu o prestanţă puternică, dublată de un fizic impunător. Înalt, mereu bronzat, Juan Carlos întruchipează un model de rege mai puţin protocolar şi mai apropiat de popor, întocmai ca o figură paternă, în contrast cu rigida monarhie britanică.

Un palmares regal: 1500 de femei

În urmă cu doi ani, o carte despre „playboy-ul“ Juan Carlos, publicată de scriitoarea spaniolă Pilar Eyre, genera un imens scandal în Spania. Era începutul sfârşitului pentru domnia lui Juan Carlos, fiind acelaşi an în care fiica sa Infanta Cristina şi soţul ei erau acuzaţi de grave fapte de corupţie, iar monarhul făcea cheltuieli extravagante pentru o vânătoare de elefanţi în Botswana, în timp ce Spania se afunda  în recesiune.

Potrivit autoarei, regele ar fi fost un seducător profesionist, prin patul căruia ar fi trecut peste 1500  de femei, inclusiv nume de rezonanţă din familiile regale europene.

A curtat-o pe Lady Di

Regretata prinţesă Diana ar fi fost una dintre doamnele care i-au atras atenţia regelui Juan Carlos, în urmă cu 27 de ani într-o vacanţă de familie, la reşedinţa regală de vară de la Mallorca. Lady Di, prinţul Charles şi cei doi băieţi, William şi Harry, erau invitaţii reginei Sofia şi a regelui spaniol la Mallorca. Diana avea atunci doar 25 de ani, iar problemele din mariajul său începuseră să iasă la iveală. Cei doi au fost suprinşi făcând lungi plimbări în doi, în care regele era „puţin prea atent“, dar „fermecător“, potrivit mărturiilor ulterioare ale Prinţesei Inimilor, decedată la numai 36 de ani într-un accident de maşină. Diana a negat orice legătură nepotrivită cu Juan Carlos.

Deşi se pare că avansurile sale au fost respinse de prinţesa britanică, Juan Carlos, pasionat de bărcile cu motor, elicoptere şi vânătoare, nu avea niciun fel de problemă în atragerea sexului frumos. La Madrid, nu era un secret pentru nimeni faptul că singura femeie cu care nu împărţea patul era chiar soţia sa, regina Sofia, sora ultimului rege al Greciei, Constantin. Potrivit presei spaniole, cei doi ar fi trăit vieţi separate de peste 35 de ani, iar regina a fost nevoită să accepte comportamentul de „don Juan“, al soţului său.

La vânătoare de „căprioare“

Unul dintre episoadele umilitoare din căsnicia de peste cinci decenii a celor doi s-a petrecut chiar după urcarea pe tron a regelui Juan Carlos. Preocupat peste măsură de aspectul său fizic, cu o nouă tunsoare şi un tonus ridicat, regele şi-a anunţat soţia că va pleca câteva zile la vânătoare lângă Toledo cu mai mulţi prieteni. Regina i-a făcut însă o vizită surpriză, ajungând la castel în mijlocul nopţii, cu cei trei copii. Spre suprinderea ei, regele îşi petrecea weekendul alături de o actriţă spaniolă.

O căsnicie de 52 de ani

Regele Juan Carlos este căsătorit din 1962 cu Regina Sofia, sora ultimului rege al Greciei, şi au împreună două fete, Infanta Cristina şi Infanta Elena, precum şi un băiat, Felipe de Asturia, succesorul la tron. Prezenţă discretă, regina Sofia a stat permanent în umbra soţului săi, îndeplinindu-şi atribuţiile regale cu rigurozitate.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările