Aproximativ 100 de migranţi, arestaţi de la frontiera Poloniei cu Belarusul

Aproximativ
100 de migranţi, arestaţi de la frontiera Poloniei cu Belarusul

Migranţi la graniţa Belarusului cu Polonia FOTO EPA-EFE

Forţe poloneze de securitate au arestat aproximativ 100 de migranţi în timp ce traversau frontiera cu Belarusul, în noaptea de miercuri spre joi, a anunţat Ministerul polonez al Apărării, potrivit AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Un grup de aproximativ 100 de migranţi a fost arestat de către serviciile poloneze”, a anunţat ministerul, care acuză Belarusul de faptul că a „obligat migranţii să arunce cu pietre în militari polonezi, pentru a le deturna atenţia”.

„Tentativa de a traversa frontiera a avut loc la câteva sute de metri de acolo”, în apropiere de satul Dubicze Cerkiewne, precizează ministerul.

O înregistrare video difuzată de către Ministerul polonez al Apărării surprinde militari polonezi care înconjoară un grup de migranţi ghemuiţi la pământ, noaptea, într-o pădure situată în apropierea unei bariere de sârmă ghimpată.

Mii de migranţi, originari în principal din Orientul Mijlociu, campează de mai multe zile, în îngheţ, de-a lungul frontierei belaruso-poloneze, în speranţa de a intra în Uniunea Europeană (UE).

Occidentul acuză Minskul de faptul că a orchestrat începând din vară acest aflux, ca măsură de retorsiune faţă de sancţiunile occidentale impuse Belarusului după reprimarea în 2020 a unei contestări istorice a opoziţiei.

Atât Polonia, cât şi Lituania şi Letonia, care se învecinează cu Belarusul, refuză să primească aceste mii de migranţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările