Aproximativ 8.000 de prizonieri de război se află în prezent în Doneţk şi Lugansk, anunţă ambasadorul Republicii Populare Lugansk în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lugansk FOTO Profimedia
Lugansk FOTO Profimedia

Numărul prizonierilor de război ucraineni din Republicile Populare Lugansk şi Doneţk este în prezent de aproximativ 8.000 şi este în creştere, a declarat, joi, ambasadorul Republicii Populare Lugansk în Rusia, Rodion Miroşnik, pentru Soloviev Live, relatează agenţia de presă rusă TASS.

"Există o mulţime de prizonieri de război (n.r. - ucraineni). Desigur, sunt mai mulţi pe teritoriul Republicii Populare Doneţk, dar şi noi avem o mulţime, iar în prezent, numărul total este în jur de 8.000. Sunt o mulţime, şi literalmente apar sute zilnic”, a declarat Rodion Miroşnik.

Potrivit diplomatului, numărul militarilor ucraineni prinşi şi ucişi în Donbas va creşte, deoarece comandanţii ucraineni desfăşoară unităţi de apărare teritorială din rândul populaţiei civile.

În prezent, există o avansare activă spre Sloviansk, Kramatorsk, a mai spus el, subliniind că numărul prizonierilor de război şi al celor ucişi va creşte, având în vedere că ”batalioanele de apărare teritorială sunt trimise în prima linie”.

Oficialul rus a mai explicat că soldaţii ucraineni ”nu sunt pregătiţi să poarte acest război”, fiind vorba despre civili cărora li s-au înmânat arme şi ”li s-a promis că îşi vor apăra loturile de pământ, vor apăra blocadele într-o zonă la aproximativ două mii de kilometri distanţă de linia frontului”.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ruşii au ocupat Svitlodarsk, în regiunea Doneţk. Rinat Akhmetov dă în judecată Rusia pentru distrugerea Azovstal

Ce conţine „Ghidul de informare generală” pentru pastilele de iod, utile în caz de incident nuclear. Acestea vor fi distribuite prin farmacii

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite