Aproximativ 50 de zboruri Ryanair anulate joi din cauza grevei însoţitorilor de bord, în Spania

Aproximativ 50 de zboruri Ryanair anulate joi din cauza grevei însoţitorilor de bord, în Spania

foto shutterstock

Aproximativ 50 de zboruri ale companiei Ryanair cu plecare şi sosire în Spania au fost anulate joi. Motivul anulării este greva însoţitorilor de zbor ai companiei, în plin sezon turistic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Joi, până la ora 20:00, 54 de zboruri au fost anulate către sau cu plecare din Spania, potrivit sindicatului USO. De asemenea, alte 300 de zboruri au plecat sau au ajuns cu întârziere. 

Sindicatul a anunţat că anulările sunt cauzate de "lipsa de informaţii privind serviciul minim organizat de companie". Compania nu reunise echipaje complete, în ciuda serviciului minim impus de Ministerul Transporturilor de până la 82% din zborurile către anumite destinaţii, în aşa fel încât să poate fi îmbinate "dreptul la grevă" cu "călătorii de interes", relatează news.ro.

Greva însoţitorilor de zbor, menită să ceară condiţii mai bune pentru cei care lucrează în echipajele de cabină din Spania, a început să aibă loc la finalul săptămânii trecute. Aceasta ar putea dura până pe 2 iulie dacă nu se rezolvă nimic în această perioadă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările