Aproximativ 3.000 de angajaţi din centrele sanitare din Franţa au fost suspendaţi pentru că nu s-au vaccinat anti-COVID

Aproximativ 3.000 de angajaţi din centrele sanitare din Franţa au fost suspendaţi pentru că nu s-au vaccinat anti-COVID

Aproape 95 % dintre cadrele medicale trebuiau săptămâna trecută să primească cel puţin o doză de vaccin şi 90 % din personalul reşedinţelor pentru vârstnici.   FOTO Shutterstock

Aproximativ 3.000 de angajaţi din centrele sanitare din Franţa au fost suspendaţi miercuri de la locul de muncă, în prima zi de aplicare a obligativităţii vaccinării anti-COVID-19 pentru aceste grupuri profesionale, a anunţat joi ministrul francez al sănătăţi, Olivier Veran, într-un interviu acordat postului RTL, citat de EFE. Totodată aceasta a fost şi o zi cu "zeci de demisii".

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Sănătăţii a precizat că în mare parte cei suspendaţi nu sunt personal anitar ci dintre cei care ucrează în spălătorii sau în alte în servicii adiacente centrelor sanitare. Iar multe dintre aceste suspendări "sunt doar temporare" şi că cifra reprezintă o parte minimă dintre cele 2,7 milioane de persoane pentru care vaccinarea este obligatorie dacă vor să continue să lucreze în îngrijirea persoanelor vulnerabile, conform Agerpres.

Ministrul a subliniat că Franţa este "foarte departe" de cifrele de 200.000 sau 300.000 pe care unii le preconizaseră în privinţa sanitarilor care ar putea lipsi din centrele medicale sau din reşedinţele de îngrijire a vârstnicilor în urma refuzului lor de a se vaccina anti-COVID-19. 
 
Vaccinarea obligatorie, inclusă într-o lege de urgenţă adoptată la începutul lunii august, prevede ca de la 15 septembrie grupurile profesionale vizate să demonstreze că au primit cel puţin o doză de vaccin şi să aibă schema completă până la 15 octombrie. 
 
Aproape 95% dintre cadrele medicale trebuiau săptămâna trecută să primească cel puţin o doză de vaccin şi 90% din personalul reşedinţelor pentru vârstnici. 
 
Ministrul Sănătăţii a făcut de asemenea apel ca toate persoanele, care se vaccinează în fiecare an împotriva gripei (între 17 şi 18 milioane de persoane), să se prezinte pentru a primi şi a treia doză de vaccin anti-COVID-19. 
 
"Această a treia doză este necesară" deoarece aceste persoane au un sistem imunitar mai fragil, a explicat el. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările