Aproximativ 27.000 de migranţi au intrat în Norvegia folosind identităţi false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Norvegia au afirmat miercuri că în bazele lor de date există circa 27.000 de migranţi care au fost sau se află în continuare în această ţară folosind documente false, transmite DPA.

Ultilizând o tehnologie computerizată pentru recunoaşterea chipului uman, centrul norvegian responsabil de gestionarea actelor de identitate a descoperit, în cadrul unui program-pilot, 106 identităţi folosite succesiv de mai multe persoane. Autorităţile presupun că unii migranţi au stat în Norvegia sub mai multe identităţi.

„Luând în considerare toată baza de date, aproximativ 27.000 de persoane care au fost sau sunt şi în prezent în Norvegia au fost înregistrate sub o falsă identitate“, a declarat pentru postul NRK Froy Lovasdalleader, care răspunde de programul-pilot.

Afirmaţiile autorităţilor din Norvegia vin în contextul în care europenii se declară tot mai îngrijoraţi de consecinţele presupuse de valul de migranţi care a afectat Europa în acest an. Cei mai mulţi dintre migranţi sunt originari din Siria, Afganistan şi Irak, ţări măcinate de conflicte. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite