VIDEO Aproape 600 de persoane au protestat la consulatele Rusiei din Odessa şi Harkov

VIDEO Aproape 600 de persoane au protestat la consulatele Rusiei din Odessa şi Harkov

Aproape 600 de persoane au protestat la consulatele Rusiei de la Odessa şi Harkov FOTO Reuters

Aproximativ 600 de persoane au protestat luni la consulatele Rusiei din Harkov şi Odessa, manifestanţii venind cu steaguri ale Ucrainei, precum şi cu drapele ale mişcării „Pravîi Sektor” (Sectorul de dreapta), informează agenţia RIA Novosti şi postul Russia Today.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul miting s-a desfăşurat la consulatul rus din Odessa, acolo unde circa 200 de persoane au acuzat oficialii ruşi de acţiuni ilegale în Ucraina. Totodată, demonstranţii au venit cu mai multe coroane de flori în amintirea soldaţilor ucraineni care au murit la Lugansk, după ce avionul lor a fost doborât de separatiştii proruşi.

O serie de protestatari au încercat să pătrundă în consulatul rus, însă ei au fost blocaţi de forţele de ordine.

„Duceţi-vă să luptaţi la Doneţk”, au strigat câţiva protestatari către jandarmi.

Mai mult decât atât, poliţia din Odessa a anunţat că două persoane au fost reţinute deoarece aveau în posesia lor substanţe explozive şi arme albe.

„Două persoane au fost arestate după ce în pachetul pe care îl transportau a fost găsit un dispozitiv explozibil improvizat. Ei se aflau la câteva sute de metri de consulatul Rusiei în Odessa”, a declarat un reprezentant al Ministerului de Interne, potrivit Russia Today.

Incidentul a fost caracterizat de guvernatorul de la Odessa, Igor Paliţa, ca fiind o „provocare sponzorită”.

Proteste asemănătoare s-au înregistrat luni şi la consulatul rus de la Harkov, oamenii aducând cu ei steaguri ale Ucrainei şi intonând imnul ţării. Chiar şi aşa, niciun diplomat rus nu a purtat vreun dialog cu cei prezenţi.

Manifestaţiile vin la doar două zile după ce sâmbătă, aproape 300 de persoane au luat cu asalt ambasada Rusiei de la Kiev, răsturnând maşinile parcate şi aruncând cu ouă şi vopsea în clădirea oficială.


Citeşte şi:

Ambasada Rusiei de la Kiev, atacată de manifestanţi ucraineni

Aproximativ 300 de manifestanţi ucraineni adunaţi sâmbătă după-amiază în faţa ambasadei ruse de la Kiev au smuls drapelul rusesc de pe clădire, au răsturnat maşinile diplomatice si au atacat clădirea oficiala, transmite AFP. Atacul asupra reprezentantei ruseşti la Kiev a venit drept reacţie la prăbuşirea avionului militar ucrainean de către insurgenţii pro-separatişti.

Serghei Lavrov: Protestatarii din faţa ambasadei Rusiei aveau ca scop „vărsarea de sânge”

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a declarat duminică seară că protestatarii violenţi din faţa ambasadei Rusiei de la Kiev au avut ca scop ocuparea clădirii diplomatice şi „vărsarea de sânge”, informează RIA Novosti.

Miliţiile proruse au ocupat clădirea Băncii Centrale din Doneţk

Insurgenţii proruşi au ocupat, luni, clădirea Băncii Centrale din Doneţk, unde se duc lupte sângeroase pentru controlul oraşului, relatează AFP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: