Aproape 50% din copiii din Spania sunt vaccinaţi anti-COVID

Aproape 50% din copiii din Spania sunt vaccinaţi anti-COVID

FOTO Shutterstock

Mai mult de 1,3 milioane de copii din Spania cu vârste între 5 şi 11 ani au fost vaccinaţi anti-COVID cu prima doză a serului dezvoltat de Pfizer. Oficialii de la Madrid sunt optimişti, dar moderat, având în vedere răspândirea rapidă a variantei Omicron.

Doar 2,3% din profesorii Spaniei se află în concediu de boală, potrivit datelor publicate vinerea trecută de ministerul educaţiei de la Madrid. 

Potrivit statisticilor acestui minister, numărul de copii cu vârsta de sub 11 ani infectaţi cu coronavirusul a urmat acelaşi trend ca şi al celorlalte categorii de vârstă: a început să crească subit începând cu data de 19 decembrie şi pare să se afle în scădere de la mijlocul săptămânii trecute, scrie Euractiv.
 
Campania de vaccinare a copiilor a fost demarată în Spania pe 15 decembrie 2021, iar în prezent sunt imunizaţi cu cel puţin o doză, 40,9%.
 
Şcolile spaniole s-au redeschis după vacanţa de Crăciun, însă cu unele modificări: purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie între ore dar şi în sălile de clasă, fiind de asemenea implementat un nou protocol pentru evitarea revenirii la învăţământul la distanţă, potrivit agenţiei EFE.
 
Pe 14 ianuarie, ţara a depăşit pragul de 8 milioane de infecţii cu coronavirusul înregistrate de la izbucnirea pandemiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările