Aproape 25.000 de activişti de mediu au protestat faţă de Salonul Internaţional Auto de la Muenchen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest impotriva Salonului auto de la Muenchen FOTO AFP
Protest impotriva Salonului auto de la Muenchen FOTO AFP

Aproape 25.000 de persoane au manifestat sâmbătă împotriva Salonului Internaţional Auto de la Muenchen, denunţând faptul că sectorul auto nu face suficient pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

„Criza climatică este aici, nu avem nevoie de Salonul Internaţional Auto de la Muenchen. Lăsaţi-ne să salvăm planeta”, a declarat pentru AFP unul dintre manifestanţii reuniţi în Theresienwiese.

Manifestanţii au mărşăluit între această piaţă din vestul Muenchenului şi gara oraşului. Potrivit AFP, protestul a avut loc într-o ambianţă calmă. Participanţilor la marş li s-au alăturat activişti de mediu veniţi în oraş pe biciclete. Protestul a avut loc la iniţiativa #Aussteigen.

#Aussteigen reuneşte opt organizaţii, printre care Greeanpace, mişcarea altemondialistă Attac şi ONG-ul german BUND.

„Am venit să punem presiune”, a spus Gisela, 61 de ani, care a cerut mai multe piste pentru biciclete.

„Sunt furioasă pe faptul că oferim atât de mult spaţiu automobilului”, a declarat la rândul ei Hannah, 32 de ani.

Salonul Internaţional Auto de la Muenchen a avut loc de marţi până duminică. Pe lângă noile modele de vehicule, organizatorii au propus peste 70 de mărci de biciclete. Dar acest nou concept nu i-a calmat pe activiştii de mediu.

Vineri, un grup de activişti a blocat standul Mercedes-Benz din centrul oraşului Muenchen afişând mesajul „Gata cu maşina”. Mai mulţi activişti au fost arestaţi după ce au încercat să întrerupă circulaţia între centrul oraşului şi locul desfăşurării evenimentului auto.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite