Antivacciniştii din Grecia refuză transfuziile de sânge de la cei vaccinaţi anti-Covid. Autorităţile suspectează că ar fi vorba de un grup organizat

Antivacciniştii din Grecia refuză transfuziile de sânge de la cei vaccinaţi anti-Covid. Autorităţile suspectează că ar fi vorba de un grup organizat

Guvernul grec se confruntă însă şi cu un scandal legat de certificate de vaccinare anti-Covid false

Un medic din Grecia a dezvăluit că antivacciniştii refuză transfuzii de sânge de la persoane inoculate anti-Covid pentru a nu fi „otrăvite“. Preşedintele Asociaţiei Medicilor din Patras, Anna Mastorakou, a cerut procurorilor să demareze o investigaţie deoarece aceste persoane au reuşit de asemenea „să se infiltreze şi să intervină în procesul de vaccinare”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Până acum am avut pacienţi nevaccinaţi care au refuzat intubarea - lucru care a provocat decesul unora - dar acum avem şi grupuri care refuză transfuziile. Bineînţeles, acest lucru nu are niciun fundament ştiinţific”, a mai relatat medicul, transmite hotnews.ro.

Autorităţile suspecteză că ar fi vorba de un grup organizat, ci nu de cazuri izolate. 

Guvernul grec se confruntă însă şi cu un scandal legat de certificate de vaccinare anti-Covid false după ce s-a săptămâna trecută a fost descoperit că o localitate cu doar 6.000 de rezidenţi din nordul ţării a administrat 40.000 de doze de vaccin anti-Covid.

După dezvăluirea acestei situaţii mai multe cazuri de emitere a unor certificate de vaccinare false au fost raportate în întreaga Grecie.

Autorităţile investighează de asemenea posibilitatea ca unele certificate false să fi fost importate din Bulgaria.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările