Tensiuni între Grecia şi Turcia, după ce un cetăţean turc a fost împuşcat mortal la frontiera comună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ankara l-a convocat la Ministerul Afacerilor Externe pe ambasadorul Greciei în Turcia, după ce un cetăţean turc a fost împuşcat mortal la frontiera dintre cele două state. În replică, Grecia i-a cerut Turciei „să-şi păzească mai bine frontierele” şi să pună capăt traficului de migranţi.

Greciei i s-a cerut să investigheze incidentul, să-i pedepsească pe "criminali" şi să ia măsuri de precauţie pentru a se asigura că astfel de lucruri nu se vor mai întâmpla, informează agenţia turcă de ştiri Anadolu, citată de Agerpres. De asemenea, Turcia a precizat că-şi rezervă dreptul de a compensa victimele incidentului şi familiile lor.

Un bărbat de 43 de ani a fost împuşcat sâmbătă seară la frontiera greco-turcă de pe râul Meric în turcă şi Evros în greacă, în apropiere de satul Adasarhanli. Potrivit sursei citate, cei care au deschis focul erau persoane în civil de pe partea greacă.

Ministerul Afacerilor Externe din Grecia: „Să-şi păzească mai bine frontierele”

Grecia a respins acuzaţiile legate de incident. Turcia „ar trebui să-şi păzească mai bine frontierele şi să pună capăt activităţilor traficanţilor de fiinţe umane”, se menţionează într-un comunicat a Ministerului grec de Externe. Potrivit sursei citate, acest lucru a fost transmis de către ambasadorul grec la Ankara cu prilejul vizitei sale la Ministerul Afacerilor Externe din Grecia.

Potrivit sursei citate, există mai multe variante privind modul în care s-a derulat incidentul.

Liiderul local Emrullah Ozgun susţine că bărbatul de 43 de ani se afla împreună cu un prieten pe malul râului când s-a tras asupra sa, bărbatul fiind împuşcat în obraz şi a murit pe loc.

Pe de altă parte, agenţia de ştiri turcă DHA relatează că a existat o dispută între persoane suspecte de trafic de migranţi. Victima şi un prieten încercau să scoată din apă o ambarcaţiune pe care o foloseau pentru traficul de migranţi când a izbucnit un conflict cu oameni în haine civile din partea greacă şi s-au tras focuri de armă.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite