Angela Merkel condamnă protestele extremei drepte din estul Germaniei, într-un discurs înflăcărat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angela Merkel a condamnat protestele de extremă-dreaptă din estul Germaniei, într-un discurs neobişnuit de înflăcărat în Bundestag, în care a menţionat că a striga slogane naziste şi a comite acte de violenţă este impardonabil.

Cancelarul german a fost apostrofat de către şeful partidului anti-imigranţi Alternativa pentru Germania (AfD), Alexander Gauland, în timpul unei dezbateri aprinse din Bundestag.

Acesta din urmă a acuzat-o pe Merkel că scindează Germania prin politica sa privind imigraţia, punând în pericol pacea şi răspândind ştiri false prin susţinerea dovezilor îndoielnice care ar arăta că protestatarii de extremă-dreaptă hărţuiesc imigranţi pe stradă, scrie The Guardian.

Drept răspuns, Merkel i-a spus lui Gauland că, deşi este conştientă de furia simţită după moartea unui bărbat în Chemnitz, care se presupune a fi fost înjunghiat de doi solicitanţi de azil, „nu există scuză sau explicaţie pentru scandal, în unele cazuri folosirea violenţei, sloganuri naziste, ostilitate faţă de oameni care arată diferit, faţă de proprietarul unui restaurant evreiesc, atacarea poliţiei.”

Şefa Executivului  este acuzată în mod constant de criticii săi că ar fi contribuit la creşterea infracţionalităţii în ţară prin deschiderea porţilor pentru sute de mii de solicitanţi de azil în 2015 şi 2016.

La sfârşitul lunii august, oraşul Chemnitz din landul Saxonia situat în estul Germaniei a fost scena unor  violenţe produse în timpul unor demonstraţii declanşate de o crimă în care au fost implicaţi migranţi. Extremişti de dreapta şi extremişti de stânga au ieşit pe străzile din Chemnitz, al treilea oraş ca mărime din Saxonia, izbucnind confruntări între părţi, soldate cu cel puţin 20 de răniţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite