UPDATE Angela Merkel, rănită după un accident la schi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Merkel la schi
Angela Merkel la schi

Cancelarul german Angela Merkel a suferit o fractură de şold, după un accident la schi, pe o pârtie din Elveţia, unde se afla în vacanţă, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Guvernului german, relatează AFP. Merkel nu îşi va putea onora o serie de întâlniri în următoarele săptămâni, a adăugat purtătorul de cuvânt german.

Conform primelor rapoarte, cancelarul trebuie să rămână la pat în următoarele trei săptămâni. 

„Cancelarul nu va putea onora anumite întâlniri anunţate. A suferit un şoc important în timpul unei căderi la schi, în cursul vacanţei de Crăciun, şi a suferit o fractură la nivelul bazinului", a declarat Seibert într-o conferinţă de presă obişnuită.

Merkel nu va efectua o vizită în Polonia, miercuri, şi nu îl va primi joi, la Berlin, pe premierul luxemburghez Xavier Bettel.

Cancelarul „se va concentra asupra unui număr redus de întâlniri, la Cancelarie şi la Berlin, (şi îşi) va desfăşura restul activităţii de acasă", a adăugat purtătorul de cuvânt.


Merkel „este întru totul în măsură să muncească şi să comunice. Ea va conduce, spre exemplu, Consiliul de Miniştri de miercuri", a precizat Seibert, oferind asigurări că gravitatea rănii nu necesită publicarea unor „buletine de sănătate în mod regulat".

Angela Merkel în cârje


Purtătorul de cuvânt nu a insistat asupra circumstanţelor accidentului, care s-a produs în cursul vacanţei cancelarului, la sfârşitul lui decembrie, în Alpi, în sudul Elveţiei, la Engadine, în cantonul Grisons, o regiune în care se află staţiuni pentru sporturi de iarnă cunoscute, ca St. Moritz sau Pontresina.


El nu a precizat data la care a avut loc accidentul şi nu a spus dacă au fost implicate şi alte persoane.
Seibert a precizat, în schimb, că incidentul s-a „produs, fără îndoială, la o viteză redusă", referindu-se la dezbaterea cu privire la viteza pe care o avea pilotul de Formula 1 Michael Schumacher în momentul accidentului de schi în urma căruia se află între viaţă şi moarte, la Grenoble.


„Ea a crezut iniţial că este vorba doar despre o contuzie, în opofida faptului că rana era deja foarte dureroasă, iar vineri a aflat de la medici că este mai gravă decât o contuzie şi că este vorba despre o fisură. Astfel, ea urmează sfatul medicilor, pentru o vindecare optimă", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Angela Merkel în cârje


Seibert a anunţat că vizita lui Merkel la Varşovia, prevăzută pentru miercuri, unde urma să fie primită de către premierul polonez Donald Tusk, a fost anulată, la fel ca şi primirea noului premier luxemburghez Xavier Bettel la Berlin, joi.


Cancelarul „îi va suna pe cei doi oficiali (luni) pentru a-şi cere scuze şi a stabili alte date" pentru aceste vizite, a anunţat Seibert.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite