Angela Merkel a spus ce va face după ce se va retrage din postul de cancelar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Merkel, primită la Casa Albă de către Joe Biden FOTO EPA-EFE
Angela Merkel, primită la Casa Albă de către Joe Biden FOTO EPA-EFE

Cancelarul german Angela Merkel a spus joi, în cadrul unei festivităţi cu ocazia căreia i s-a decernat titlul de „doctor honoris causa” al Universităţii Johns Hopkins, din Baltimore, SUA, că intenţionează să ia o pauză de reflecţie după ce se va retrage din politică.

Angela Merkel, 66 de ani, nu intenţionează să candideze la următoarele alegeri din Germania, programate la sfârşitul lui septembrie.

După 16 ani în postul de cancelar, ea spune că nu-i va lipsi faptul de a fi nevoită să ia decizii de stat.

Ba dimpotrivă, Merkel a declarat că vrea să ia o pauză şi să reflecteze la ceea ce o interesează în viaţă.

„Şi apoi poate că voi încerca să citesc ceva, iar atunci când mi se vor închide ochii de oboseală, voi dormi puţin, şi apoi vom mai vedea”, a spus cancelarul german, potrivit DPA şi Agerpres.

Angela Merkel a efectuat în aceste zile o vizită în SUA, probabil ultima în calitate de cancelar al Germaniei.

Această vizită este menită să marcheze un nou început în relaţiile americano-germane şi să contribuie la restabilirea relaţiilor transatlantice, ajunse la cel mai scăzut nivel sub administraţia Donald Trump, notează DPA.

Angela Merkel a vizitat de peste 20 de ori Casa Albă în calitate de cancelar, Joe Biden fiind al patrulea preşedinte american cu care s-a întâlnit în timpul mandatelor sale. Cancelarul german s-a mai întâlnit la Washington cu vicepreşedinta SUA Kamala Harris.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite