Angela Merkel înţelege temerile Europei de sud-est faţă de Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nivelul de securitate a scăzut în Europa în contextul situaţiei din Ucraina, a constatat cancelarul federal german Angela Merkel, aflată într-o vizită oficială în Letonia.

„Înţeleg îngrijorarea locuitorilor Letoniei, precum şi din alte ţări baltice şi din Polonia“, a declarat Merkel, subliniind să regiunea baltică trebuie să-şi consolideze infrastructura de apărare. Cancelarul Germaniei a subliniat  că atunci când vorbeşte cu partenerii din România, vede că şi în regiunea Europei de Sud există anumite temeri.

Merkel a declarat că NATO va apăra statele baltice în cazul în care va fi necesar, însă nu va construi baze militare permanente în această regiune.
Ea a subliniat că NATO pregăteşte o forţă de reacţie rapidă pentru eventualitatea în care Rusia ar încerca să destabilizeze vecinii baltici, după modelul Ucrainei.

„Am înţeles preocuparea populaţiei din Letonia şi din celelate state baltice, şi din Polonia de asemenea“, a spus Merkel, respingând însă posibilitatea ca NATO să înfiinţeze baze permanente pe teritoriul vreuneia dintre aceste ţări.

Merkel a explicat că înfiinţarea de baze militare permanente în regiune ar încălca un acord NATO-Rusia din anul 1997 privind desfăşurarea de trupe în Europa.
 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite