Angela Merkel ameninţă din nou Rusia cu sancţiuni economice

Angela Merkel ameninţă din nou Rusia cu sancţiuni economice

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi preşedintele rus, Vladimir Putin FOTO Reuters

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avertizat, sâmbătă, că statele europene vor aplica sancţiuni economice Rusiei, dacă autorităţile de la Kremlin vor încerca din nou să atenteze la „integritatea Ucrainei”, informează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În cazul în care se va întinde din nou mâna asupra integrităţii teritoriale a Ucrainei, va trebui să adoptăm sancţiuni economice”, a anunţat Angela Merkel, în cadrul unei reuniuni a partidului CDU.

„Nimeni nu trebuie să se înşele”, a declarat cancelarul Germaniei în privinţa capacităţii statelor europene de a impune sancţiuni economice Federaţiei Ruse.

Moscova a decis de curând să sporească presiunile economice asupra Ucrainei şi să crească astfel preţul gazelor naturale pentru Kiev. În prezent, Ucraina este nevoită să plateasca un tarif de 485 de dolari pentru mia de metri cubi de gaze naturale.

Potrivit preşedintelui companiei ruse Gazprom, Aleksei Miller, Ucraina este nevoită să ramburseze suma totală a discounturilor primite după anularea Acordului de la Harkov, care prevedea utilizarea bazei militare de la Sevastopol de către trupele ruseşti.

Tensiunile dintre Occident şi Rusia au crescut constant în ultima perioadă, în special după anexarea peninsulei Crimeea de către Moscova.

În cadrul Consiliului European de luna trecută, şefii de stat şi de Guvern ai UE au realizat o listă cu oficiali ruşi cărora le-au fost blocate conturile, precum şi vizele. Angela Merkel anunţa şi atunci că în cazul unei escaladări a conflictului din Europa de Est, statele UE vor aplica sancţiuni economice împotriva Rusiei.

Totodată, liderii statelor G7 au avertizat că sunt pregătiţi să adopte sancţiuni din ce în ce mai dure faţă de Rusia, dacă această ţara nu va diminua tensiunile din Ucraina.â


Citeşte şi:

Rusia cere Ucrainei 11,4 miliarde de dolari pentru reducerile la gaze din ultimii patru ani

Ucraina trebuie să ramburseze Rusiei  banii pentru reducerile de preţ la gazele naturale în ultimii patru ani, primite în schimbul accesului în portul peninsulei Crimeea, însumând 11,4 miliarde de dolari, a declarat preşedintele companiei ruse Gazprom Aleksei Miller. Rusia a anunţat anterior că va căuta o modalitate prin care să îşi recupereze sumele de bani de la care a scutit Ucraina, odată ce regiunea Crimeea a fost anexată Federaţiei.

Angela Merkel: Europa va extinde lista cu oficialii ruşi sancţionaţi. Summit-ul UE-Rusia, anulat

Uniunea Europeană va extinde lista cu oficiali ruşi şi ucraineni proruşi vizaţi de interzicerea vizelor şi blocarea conturilor, a anunţat cancelarul Angela Merkel, care a asigurat că sancţiunile economice împotriva Rusiei sunt în continuare posibile, în cazul escaladării situaţiei, relatează AFP. În plus, preşedintele francez, Francois Hollande, a anunţat că summit-ul UE-Rusia din iunie a fost anulat.

Liderii G7, pregătiţi să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei

Liderii statelor G7 au anunţat, luni seară, în urma reuniunii extraordinare de la Haga, că sunt pregătiţi să adopte sancţiuni din ce în ce mai dure faţă de Rusia, dacă această ţara nu va diminua tensiunile din Ucraina, informează AFP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: