Angela Merkel, la 76 de ani de la sfârşitul dictaturii naziste: Avem datoria de a ne aminti de oamenii care şi-au pierdut viaţa în timpul tiraniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Merkel FOTO EPA-EFE
Angela Merkel FOTO EPA-EFE

Cancelarul german Angela Merkel a reamintit sâmbătă, cu prilejul marcării a 76 de ani de la înfrângerea lui Hitler, că avem datoria de a ne aminti mereu de victimele regimului naţional-socialist.

„8 mai 1945 a fost ziua eliberării. Aceasta a însemnat sfârşitul dictaturii naziste şi a Holocaustului, o ruptură în civilizaţie”, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al guvernului German, Steffen Seibert, citând-o pe Angela Merkel.

„Avem responsabilitatea veşnică de a păstra vie memoria a milioane de oameni care şi-au pierdut viaţa în timpul tiraniei naţional-socialiste”, a adăugat Seibert.

La rândul său, preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a atenţionat vineri împotriva pericolului de a da uitării crimele nazismului, transmite DPA, potrivit Agerpres.

„Să confruntăm naţional-socialismul şi să ne amintim de nedreptate şi vinovăţie nu va slăbi democraţia noastră. Dimpotrivă, aceasta va întări rezistenţa şi rezilienţa ei”, a spus preşedintele german.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite