Anders Fogh Rasmussen: „Trupele ruse revin la frontiera cu Ucraina”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anders Fogh Rasmussen FOTO Reuters
Anders Fogh Rasmussen FOTO Reuters

Alianţa Nord Atlantică a anunţat joi că deţine informaţii cu privire la o nouă acumulare de trupe la graniţa Rusiei cu Ucraina, a precizat de curând şeful NATO, Anders Fogh Rasmussen, potrivit CNN.

Înaltul oficial a avertizat că orice nouă intervenţie rusă peste graniţa ucraineană ar putea atrage cu sine sancţiuni internaţionale „dure”.

„Da, vă pot confirma că deţinem informaţii cu privire la o nouă acumulare de trupe ruse la graniţa cu Ucraina. Vorbim de câteva mii de soldaţi”, a declarat Anders Fogh Rasmussen, în cadrul unei conferinţe în Marea Britanie.

De curând, şeful Alianţei a anunţat că NATO urmează să pregătească măsuri pentru a apăra Ucraina în disputa sa cu Federaţia Rusă, mai ales că aceasta din urmă consideră Alianţa Nord-Atlantică, potrivit lui Rasmussen, un „adversar”.

„În cazul în care noile trupe ruse care se apropie de graniţa cu Ucraina au un rol în oprirea fluxului de arme, atunci acesta este un pas pozitiv. Însă ceea ce vedem nu confirmă acest aspect”, a mai adăugat Anders Fogh Rasmussen.

„Consider că noile trupe din apropierea frontierei ucrainene este un pas înapoi. Se pare că Rusia păstrează opţiunea de a interveni militar”, a mai spus şeful Alianţei Nord-Atlantice.

De asemenea, revenirea militarilor ruşi la graniţa cu Ucraina a fost confirmată joi şi de secretarul Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, Andrei Parubii, care a declarat că circa 16.000 de soldaţi ruşi se apropie de Ucraina.

Cu toate acestea, Ministerul rus al Apărării a precizat că trupele ruse se întorc la graniţă, însă a menţionat că cifra avansată de Andrei Parubii este supraestimată.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite