Anchetă la închisoarea din Bruges, după scurgerea primei fotografii cu Salah Abdeslam încarcerat

Anchetă la închisoarea din Bruges, după scurgerea primei fotografii cu Salah Abdeslam încarcerat

Prima fotografie cu Salah Abdeslam la închisoarea din Bruges. Foto : www.nieuwsblad.be

O anchetă a fost declanşată după publicarea, marţi, de către publicaţia flamandă „Het Nieuwsblad“, a unei fotografii realizate în penitenciarul din Bruges cu Salah Abdeslam, prima difuzată de presă după arestarea suspectului pentru atentatele de la Paris de la arestarea sa, la 18 martie, relatează „Le Soir“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit ziarului belgian, citat de Agerpres, imaginea în care suspectul de terorism are barbă şi cearcăne a fost intens distribuită pe reţelele de informaţii şi pe site-urile sociale.

Publicată de „Het Nieuwsblad“, fotografia pune în încurcătură administraţia penitenciară, scrie „Le Soir“, care se întreabă cum a reuşit ziarul să intre în posesia fotografiei şi dacă familia deţinutului a fost implicată.

„Este o fotografie oficială, făcută în momentul în care deţinutul a ajuns la Bruges, la momentul încarcerării sale“, a declarat Kathleen Van De Vijver, o purtătoare de cuvânt a administraţiei penitenciare.

În condiţiile în care Abdeslam nu a fost fotografiat cu telefonul de un gardian al închisorii sau de un membru al familiei se pune întrebarea cum a ajuns o fotografie oficială din dosarul deţinutului la jurnaliştii de la „Het Nieuwsblad“.

Administraţia penitenciară urmăreşte mai multe piste. „Persoana care a difuzat-o are acces profesional la dosarul lui Salah Abdeslam. Poate fi vorba despre un membru al personalului închisorii, de cineva de la poliţie, de un magistrat“, a spus Kathleen Van De Vijver, care şi-a exprimat regretul pentru scurgerea documentului.

Ancheta internă va continua cât va fi necesar pentru soluţionarea cazului, dă asigurări administraţia penitenciară.

Un „deţinut model“

Încarcerat la 19 martie în închisoarea de maximă securitate de la Bruges în aşteptarea transferului său în Franţa, Abdeslam este deţinut într-un regim de securitate special. Potrivit unui gardian contactat de „Het Nieuwsblad“, regimul său carceral este „strict“. „Un gardian îi verifică celula de opt ori pe oră şi lumina este tăiată“, a declarat acesta.

O altă sursă citată de cotidianul flamand precizează că Salah Abdeslam ar fi un „deţinut model“, „un băiat foarte bun“, care are „un apetit excelent“. „Este un exemplu pentru mulţi alţi deţinuţi, dar în termeni de comportament. Nu avem niciun comentariu de făcut privind acţiunile sale“, a afirmat această sursă.

Suspectul-cheie pentru atentatele de la Paris va fi predat Franţei în câteva săptămâni, a declarat avocatul său, Sven Mary. Acesta precizează că Salah Abdeslam „trebuie să fie audiat într-un alt dosar“, făcând referire la schimbul de focuri de la 15 martie din comuna Forest din regiunea Bruxelles, în care clientul său este suspectat că a fost implicat, notează Agerpres.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările