Anca Boagiu vede partea plina a paharului

Pentru Romania si Bulgaria, aderarea la 1 ianuarie 2007 este un obiectiv prioritar, iar faptul ca activarea clauzei de salvgardare nu este pusa in discutie in rapoartele de monitorizare pentru ambele

Pentru Romania si Bulgaria, aderarea la 1 ianuarie 2007 este un obiectiv prioritar, iar faptul ca activarea clauzei de salvgardare nu este pusa in discutie in rapoartele de monitorizare pentru ambele tari reprezinta o dovada a increderii Comisiei Europene ca cele doua tari pot indeplinii conditiile cerute astfel incat acest termen sa fie respectat, a apreciat ministrul roman al integrarii europene, Anca Boagiu, la finalul intalnirii pe care a avut-o, sambata, la Ruse cu omologul sau bulgar, Meglena Kuneva. Ministrul bulgar a mentionat ca raportul nu va fi o surpriza pentru nici una dintre tari in privinta domeniilor in care trebuie concentrate eforturile in perioada urmatoare, aceste domenii fiind amintite in cadrul misiunilor de informare pe care oficialii europeni le-au intreprins in ultimele luni in Romania si Bulgaria. Cei doi ministri au convenit ca, in perioada urmatoare, partea romana si bulgara sa se intalneasca cat mai des pentru discutarea problemelor legate de pregatirea pentru aderare. Este posibil ca urmatoarea intalnire dintre ministrul roman al integrarii europene si omologul sau bulgar sa aiba loc chiar luna viitoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările