Amnesty International acuză ONU în cazul crimelor albanezilor asupra sârbilor, în Kosovo

Amnesty International acuză ONU în cazul crimelor albanezilor asupra sârbilor, în Kosovo

Granita dintre Serbia şi Kosovo

Grupul de activism pentru drepturile omului, Amnesty International, aduce acuzaţii grave Organizaţiei Naţiunilor Unite, pentru modul în care a gestionat situaţia din Kosovo, declarând că reprezentanţii ONU au eşuat să investigheze corect cazuri de răpiri şi crime asupra sârbilor kosovari, în timpul conflictului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform raportului emis de Amnesty International înaintea unei dezbateri a Consiliului de Securitate al ONU asupra situaţiei din Kosovo, forţele şi procurorii ONU nu s-au implicat în soluţionarea unor crime de război, şi nici nu au făcut dreptate victimelor şi rudelor lor.

Activiştii locali au salutat apariţia raportului, fiind mulţumiţi că această problemă începe să câştige recunoaştere.

Gordana Djikanovic, un membru al Asociaţiei Familiilor Persoanelor Răpite şi Ucise în Kosovo, a declarat pentru Euronews: „Suntem bucuroşi deoarece comunitatea internaţională începe încet încet să recunoască că etnicii albanezi nu au fost singurele victime în Kosovo“

Sute de sârbi din Kosovo au murit în atacuri de răzbunare ale etnicilor albanezi militanţi după sângerosul conflict din 1998-1999.

Aproximativ 1.800 de oameni au dispărut în timpul războiului civil din Kosovo, care a provocat moartea a peste 10.000 de oameni, în majoritate etnici albanezi.

Campania NATO a fost lansată pentru a opri represaliile brutale ale sârbilor împotriva etnicilor albanezi. Ulterior, trupele ONU au preluat administrarea provinciei, după ce forţele de securitate ale Serbiei au fost alungate de Alianţa Nord-Atlantică. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: