Amiral rus: "Rachetele SUA în România obligă Rusia să-şi consolideze flota din Marea Neagră"

Amiral rus:

.

Intenţia SUA de a implementa elemente ale scutului lor antirachetă în România forţează Rusia să reconsidere obiectivele Flotei sale din Marea Neagră, cu baza în Sevastopol /sudul Ucrainei/ şi să ia măsuri urgente pentru consolidarea potenţialului militar al acesteia, a declarat vineri amiralul (r) Viktor Kravcenko, fostul comandant al Flotei ruse din Marea Neagră, citat de portalul Rossia.

Ştiri pe aceeaşi temă

'Intrarea în serviciu a rachetelor de interceptare SM-3 în România şi în bazinul Mării Negre poate duce la schimbarea echilibrului actual de forţe din regiune în defavoarea Rusiei' - a apreciat amiralul rus în rezervă, fost şef de Stat Major al marinei militare a Rusiei.

'Din punct de vedere militar, asigurările administraţiei americane că bazele antirachetă din sudul Europei nu reprezintă o ameninţare pentru interesele Rusiei sunt cel puţin ipocrite'- a opinat Kravcenko, apreciind că în această situaţie înalta conducere militară a Rusiei trebuie să stopeze de urgenţă reducerea infrastructii militare a Flotei ruse din Marea Neagră, să reevalueze obiectivele acesteia şi să consolideze capacitatea de luptă a flotei.

Declaraţiile amiralului (r) rus intervin în contextul acceptării de către autorităţile române a propunerii SUA de a participa la implementarea sistemului de apărare antirachetă. Până în 2015, pe teritoriul acestei ţări din Balcani Pentagonul urmează să desfăşoare interceptori antirachetă, notează portalul Rossia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările