UPDATE Coletele-capcană care au explodat la sediile a două firme din Olanda, parte a unei tentative de extorcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două explozii au avut loc miercuri dimineaţa în două zone de preluare a corespondenţei, la sediile unor companii, în Amsterdam şi într-un alt oraş, la circa 200 de kilometri distanţă, în Olanda. Nu există răniţi.

UPDATE. Coletele-capcană au explodat la birourile de sortare a corespondenţei ale băncii ABN Amro din Amsterdam, respectiv companiei japoneze Ricoh, din Kerkrade, şi au venit ca urmare a unei tentative de extorcare.

Agenţia de presă olandeză ANP a transmis că au existat scrisori de ameninţare în care se cereau plăţi în moneda virtuală bitcoin.

Un angajat la băncii din Amsterdam a auzit un şuierat în timp ce deschidea scrisoarea. A aruncat-o şi s-a produs o mică explozie.

Prima explozie a avut loc la un serviciu de sortare a corespondenţei din Amsterdam.

„Presupunem că explozia s-a produs din cauza unei bombe plasate într-un colet. Nu sunt răniţi în acest moment”, a declarat poliţia.

O a doua explozie, o oră şi jumătate mai târziu, a avut loc în oraşul olandez sudic Kerkrade, aflat la aproximativ 200 de kilometri de capitală, la graniţa dintre Olanda şi Germania.

Potrivit unei surse a poliţei, din 3 ianuarie, poşta din Amesterdam a început să primească ameninţări în legătură cu mai multe locaţii, între care un hotel, o benzinărie şi o agenţie imobiliară. Poliţia a avertizat locuitorii din Rotterdam asupra corespondenţei primite de la un anumit serviciu de distribuire a corespondenţei (CIB).

Incidentele au survenit după ce mai multe companii olandeze, din Amsterdam, Rotterdam şi Utrecht au primit colete cu dispozitive explozive în ele, însă acestea nu au explodat. Nu se ştie dacă incidentele sunt legate între ele.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite