Ameninţări cu bombă la 26 de şcoli din Marea Britanie

Ameninţări cu bombă la 26 de şcoli din Marea Britanie

Examenele naţioanale au fost suspendate în 26 de şcoli din Marea Britanie, după ce unităţile de învăţământ au fost ameninţate cu bombă, arată News.ro, citând Daily Mirror.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mii de elevi au fost evacuaţi după ce mai multe şcoli de pe coasta de est şi din centrul Angliei, din Kent până în Newcastle, au primit telefoane ameninţând că în interior există o bombă, iar „şrapnelul va decapita elevii”.
 
Un profesor de la o altă şcoală a declarat pentru Mirror Online că o persoană necunoscută a ameninţat că va împuşca elevi şi că va detona un dispozitiv explozibil.
 
Poliţia a ordonat suspendarea cursurilor şi evacuarea elevilor la şcolile şi liceele vizate, după care a inspectat clădirile, dar în niciuna nu a fost descoperit nimic suspect.
 
“Am fost foarte speriat, chiar am crezut că o bombă va exploda în faţa noastră”, a povestit un elev.
 
“Aproape sigur este o farsă, dar, ţinând cont de ceea ce se întâmplă în Europa, nu sunt pregătit să risc”, a declarat directorul Academiei Canterbury, din Kent, Phil Karnavas.
 
Autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili dacă ameninţările sunt legate între ele şi cine le-a lansat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările