Ambasadorul Ucrainei de la Ankara: Turcia a reţinut o navă rusă ce transporta grâu ucrainean furat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Twitter via News.ro
Foto: Twitter via News.ro

Autorităţile vamale turce au reţinut o navă rusă ce transporta grâu ucrainean furat, a informat, duminică, ambasadorul Ucrainei de la Ankara, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

„Avem o cooperare deplină. Nava se află în prezent la intrarea în port şi a fost arestată de autorităţile vamale ale Turciei", a transmis ambasadorul ucrainean Vasil Bodnar la Televiziunea naţională a Ucrainei. 

Ambasadorul ucrainean a mai declarat că destinul navei va fi hotărât, luni, în cadrul unei întrevederi a investigatorilor. 

De asemenea, Ambasada Ucrainei la Ankara a solicitat, vineri, Turciei să aresteze nava sub pavilion rus Zheibek Zholy, un cargo de 140 de metri lungime, ce se află în vecinătatea ţărmului său la Marea Neagră şi care a părăsit portul ucrainean Berdiansk, aflat sub control rus, potrivit Agerpres.

Vasil Bodnar a acuzat, vineri, 3 iunie, că Turcia se numără printre ţările care cumpără cerealele furate de Rusia din Ucraina.

Totodată, Bodnar învinovăţeşte Rusia că fură cereale şi le exportă în Turcia.

„Rusia fură fără ruşine cerealele Ucrainei şi le exportă din Crimeea în străinătate, în special spre Turcia", a acuzat el. „Am cerut ajutor Turciei pentru rezolvarea problemei", a mai spus ambasadorul. 

Mevlut Cavusoglu, ministrul turc al Afacerilor Externe, a declarat, joi, 23 iunie, că Turcia cercetează aceste acuzaţii. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite