Ambasadorul României în Spania a participat la o dezbatere despre Dunăre

Ambasadorul României în Spania a participat la o dezbatere despre Dunăre

Maria Ligor este ambasadorul României în Spania

Ambasadorul României la Madrid, Maria Ligor, a participat la un mic dejun informativ cu titlul “Strategia europeană pentru regiunea Dunării, alături de omologii săi din mai multe ţări ale Uniunii Europene.

 Întâlnirea a avut loc în contextul în care la nivelul Uniunii Europene s-a lansat un proces public de consultare, care va conduce la elaborarea de către Comisie, până la sfârşitul acestui an, a unei propuneri de strategie privind macroregiunea Dunării.

În intervenţia sa, Maria Ligor a scos în evidenţă valoarea adăugată a viitoarei strategii în raport cu actuala politică regională a UE, faptul ca Dunărea a devenit dupa extinderea Uniunii, un fluviu interior, care facilitează interacţiunea şi colaborarea între regiunile din bazinul Dunării. Prin definirea unei strategii pentru Dunare, Uniunea Europeană îşi însuşeşte ca obiectiv propriu dezvoltarea potenţialului oferit de această macroregiune.

Mail multe informaţii, pe Adevărul.es

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: