Ambasadoarea Franţei va fi convocată la Ministerul britanic de Externe, în scandalul bărcilor de pescuit

Ambasadoarea Franţei va fi convocată la Ministerul britanic de Externe, în scandalul bărcilor de pescuit

FOTO: Shutterstock

Ministerul britanic de Externe o va convoca pe ambasadoarea Franţei după ameninţările formulate de guvernul francez pe tema licenţelor de pescuit post-Brexit, despre care Parisul susţine că sunt prea puţine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Subliniind că Regatul Unit consideră acţiunile avute în vedere de Franţa „nejustificate”, şefa diplomaţiei britanice Liz Truss i-a dat instrucţiuni secretarului de stat pentru Europa, Wendy Morton, „să o convoace pe ambasadoarea franceză” Catherine Colonna, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului britanic, relatează AFP, citată de Agerpres.
 
„Regretăm limbajul de confruntare care a fost utilizat constant de guvernul francez în această chestiune, care nu facilitează soluţionarea lucrurilor”, a adăugat purtătorul de cuvânt.
 
Tonul a urcat rapid miercuri, după ce Franţa a anunţat intrarea în vigoare a primelor măsuri de retorsiune: întărirea controalelor şi interdicţia pentru navele britanice de a debarca în porturile franceze. Acestea se vor aplica de la 2 noiembrie, dacă pescarii francezi nu obţin mai multe licenţe pentru pescuit în apele lor.
 
„Repetăm că guvernul a aprobat 98% din cererile de licenţă din partea navelor UE de a pescui în apele Regatului Unit şi, cum am indicat în mod clar, vom examina fiecare element de probă în cazul celor rămase”, a adăugat aceeaşi sursă, făcând referire la o cifră contestată de Franţa, care vorbeşte despre 90%.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările