Ambasada Rusiei în Regatul Unit „trollează” Uniunea Europeană. „Care e cea mai bună metodă de a dovedi că liberalismul e în viaţă?”

Ambasada Rusiei în Regatul Unit „trollează” Uniunea Europeană. „Care e cea mai bună metodă de a dovedi că liberalismul e în viaţă?”

Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

După ce Vladimir Putin a declarat în urmă cu câteva zile că „liberalismul e învechit şi a intrat în conflict cu ce vor oamenii din întreaga lume”, stârnind replici din partea mai multor lideri europeni, Ambasada Rusiei în Regatul Unit contribuie la mânia europenilor printr-un sondaj postat pe Twitter, relatează Politico.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Care e cea mai bună metodă de a dovedi că liberalismul e în viaţă?” întreaba Ambasada Rusiei în sondajul de pe Twitter. Variantele de răspuns sunt ”Părăseşte Uniunea Europeană”, ”Rămâi în Uniunea Europeană” şi ”Liberalismul e mort”.
 
Într-un interviu pentru Financial Times, publicat înainte de Summitul de la Osaka, Vladimir Putin a susţinut că liberalismul reprezintă o mentalitate învechită, criticând politicile de primire a refugiaţilor în Europa şi ceea ce el consideră a fi lejeritatea europeană în faţa discursului identităţii de gen. ”Valorile tradiţionale sunt mai solide şi mai importante pentru milioane de oameni decât mentalitatea liberală care, în opinia mea, e pe cale să se stingă”, a spus preşedintele rus.
 
 
Reacţia liderilor europeni nu a întârziat să apară. ”Am citit întreg interviul cu preşedintele Putin din Financial Times. Trebuie să spun că sunt în dezacord profund cu argumentul său conform căruia liberalismul a învechit. Suntem aici ca europeni şi pentru a apăra şi promova ferm şi fără ezitare democraţia liberală”, a declarat Tusk. ”Cu adevărat învechite cred că sunt alte lucruri: autoritarismul, cultul personalităţii şi domnia oligarhilor. Chiar dacă uneori pot părea eficiente”. Printre alţii, Elton John a criticat şi el declaraţiile preşedintelui rus, numind ”ipocrite” poziţiile şi politicile lui Putin faţă de comunitatea LGBT din Rusia. Putin şi-a continuat tirada la adresa liberalismului şi în timpul Summitului de la Osaka, susţinând că ”ideea liberală a început să se auto-devoreze” şi că ”milioane de oameni îşi trăiesc vieţile, iar cei care promovează ideile liberale nu au nicio legătură cu ei”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările