Amazon a scos la vânzare decoraţiuni de Crăciun cu imagini de la Auschwitz, apoi le-a retras din cauza criticilor

Amazon a scos la vânzare decoraţiuni de Crăciun cu imagini de la Auschwitz, apoi le-a retras din cauza criticilor

FOTO 123 RF

Memorialul Auschwitz-Birkenau a cerut duminică gigantului online Amazon să retragă de la vânzare un lot de decoraţiuni de Crăciun cu efigia fostului lagăr de concentrare Auschwitz.

Ştiri pe aceeaşi temă

O imagine cu „Auschwitz pe un desfăcător de sticle, este destul de deranjant şi lipsit de respect“, a denunţat conducerea Memorialului Auschwitz-Birkenau pe Twitter, apreciind că vânzarea unor astfel de produse „nu pare a fi potrivită“.

Memorialul adaugă acestui text imagini ale produselor vizate,  reprezentând şinele de tren ce duc spre intrarea în fostul lagăr nazist de exterminare a evreilor şi barăcile sale, relevă AFP.

Puţin mai târziu, Memorialul Auschwitz-Birkenau a revenit cu un alt mesaj, potrivit căruia Amazon a luat act de criticile sale şi a eliminat produsele.

FOTO Twitter @AuschwitzMuseum

Lagărul Auschwitz a fost creat de nazişti imediat după ce au ocupat Polonia la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

Peste milion de evrei şi o sută de mii de ne-evrei au fost exterminaţi în acest lagăr, care a devenit între timp un simbol al Holocaustului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: