Alternativa pentru Germania vrea ca migranţii cărora li se respinge cererea de azil să fie trimişi pe insule din afara Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frauke Petry Foto: AP
Frauke Petry Foto: AP

Migranţii ale căror solicitări de azil sunt respinse ar trebui să fie găzduiţi pe insule din afara Europei, a declarat, sâmbătă, Frauke Petry, copreşedinta formaţiunii antiimigraţie Alternativa pentru Germania, transmite DPA.

Petry a mai cerut ca Oficiul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi din Germania să fie regândit şi să se transforme într-o autoritate pentru „contramigraţie“. 

„Această autoritate va trebui apoi să-i transporte pe migranţii ilegali şi pe cei ale căror cereri de azil au fost respinse pe două insule din afara Europei, aflate sub protecţia Naţiunilor Unite“, a spus Petry. 

Bărbaţii care călătoresc singuri ar urma să fie separaţi de femei şi de familii, a continuat ea. „Acest lucru este mai eficient din punct de vedere al costurilor şi, mai presus de orice, este mai sigur pentru femei, comparativ cu ceea ce se întâmplă în prezent“, a susţinut copreşedinta AfD. 

„Autoritatea pentru Contramigraţie“ ar urma să se asigure „că toţi oamenii care au intrat ilegal vor părăsi această ţară cât mai repede cu putinţă“, a mai spus Petry, care consideră şi că ar trebui să se renunţe la acordul dintre Uniunea Europeană şi Turcia pe tema migranţilor şi că ar trebui deportaţi mult mai mulţi oameni. 

„Până acum, în 2016, s-au înregistrat doar 13.743 de deportări, ceea ce este absurd dat fiind sutele de mii de migranţi ilegali aflaţi în prezent în Germania“, a apreciat ea, făcând referire la cifrele date publicităţii luna trecută de poliţia germană. 

Planul lui Petry are un precedent, aminteşte DPA. Australia îi trimite pe solicitanţii de azil care încearcă să ajungă în această ţară la bordul unor ambarcaţiuni în centre de primire situate pe insulele Nauru şi Manus. Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului susţin însă că în aceste centre migranţii au de suferit din cauza abuzurilor.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite