Alertă într-un oraş din Germania. Cel puţin trei morţi după ce o maşină a intrat în mulţime FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O maşină a intrat în mulţime, marţi, pe o stradă pietonală din Trier, un oraş din vestul Germaniei. Trei persoane au fost ucise, scrie presa locală.

UPDATE Bilanţul morţilor se ridică la patru, potrivit mai multor surse de presă. Printre decedaţi se află şi un copil, a informat poliţia din Trier.

Presa vorbeşte, de asemenea, de peste 30 de răniţi în urma incidentului. Poliţia nu cunoaşte motivaţia şoferului care a intrat cu maşina în mulţime, însă a confirmat că acesta a fost reţinut şi dus la audieri. 

                                                                                         ***

Autorităţile din Trier au intrat în alertă marţi la amiază. Potrivit presei locale, o maşină a intrat în mulţime pe o stradă pietonală, ucigând trei persoane şi rănind altele 15.

GALERIE FOTO

Poliţia s-a mobilizat la faţa locului, unde a stabilit un perimetru de securitate. Localnicii au fost îndemnaţi să evite zona până la noi ordine.

SWR Aktuell scrie că poliţia a arestat un bărbat în legătură cu acest eveniment. Poliţia a confirmat confiscarea maşinii folosite în atac în jurul orei locale 14.30 şi arestarea şoferului. Suspectul are 51 de ani şi locuieşte în arondismentul Trier-Saarburg. Primarul oraşului, Wolfram Leibe, l-a catalogat drept un „şofer nebun”.

Pista unui atac de natură teroristă nu este exclusă.


FOTO AFP / Sebastian Schmitz

Atac cu masina in Trier Germania FOTO AFP / Sebastian Schmitz

Acest eveniment tragic survine într-un context tensionat în Germania. Acum câteva zile, un bărbat a intrat cu maşina în sediul cancelarului Angela Merkel. Maşina era inscripţionată cu un mesaj care îndemna la stoparea „politicii globalizării”.

Poliţia germană este atentă totodată la ameninţările provenind dinspre extrema dreaptă şi mediile islamiste. Din 2009, poliţia germană a dejucat 17 tentative de atentate de acest tip.

Trier este un oraş de puţin peste 110.000 de locuitori de la graniţa cu Luxemburg.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite