Alertă de incendiu deasupra Atlanticului. Un avion care zbura spre SUA a făcut cale întoarsă

Alertă de incendiu deasupra Atlanticului. Un avion
care zbura spre SUA a făcut cale întoarsă

Aeronava Lufthansa a făcut cale întoarsă deasupra Oceanului

Panică pentru 266 de pasageri aflaţi la bordul unei aeronave Lufthansa care zbura joi spre Statele Unite. Un ventilator defect a declanşat alarma de incendiu, chiar deasupra Oceanului Atlantic, aşa că aeronava a făcut cale întoarsă, scrie publicaţia germană Bild.

Ştiri pe aceeaşi temă

O aeronavă Lufthansa care efectua zborul LH460 de la Munchen la Miami a revenit joi în Europa din cauza unei urgenţe aeriene deasupra Oceanului Atlantic. Un purtător de cuvânt al companiei aeriene a confirmat pentru Bild că în aeronava A380 s-a produs o alarmă de incendiu. Cu puţin înainte de ora 17:00, avionul a aterizat din nou pe aeroportul de plecare din Munchen. Zborul LH460 a decolat la Munchen la amiază cu o uşoară întârziere. În momentul incidentului, aeronava se afla în aer aproximativ două ore.

Iniţial, o aterizare de siguranţă a fost planificată pe aeroportul Charles-de-Gaulle din Paris, unde aeronava avea permisiunea de aterizare prioritară. Totuşi, aceasta s-a întors în siguranţă pe aeroportul din Munchen, unde a fost primită în condiţii de securitate sporite.

Potrivit companiei aeriene, cauza alarmei de incendiu a fost fumul provenit de la un ventilator defect din depozitul de marfă.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Lufthansa, Michael Lamberty, a declarat pentru Bild, după aterizarea reuşită: „Echipajul de cabină a activat sistemul de stingere a incendiilor după ce un detector de fum din depozitul de marfă s-a declanşat. Este încă nesigur dacă a fost o alarmă falsă sau dacă a fost fum de fapt. Acest lucru va fi decis după investigaţii suplimentare”.

FOTO Bild

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: