VIDEO Alertă la Catedrala din Berlin: un belgian care agita un cuţit a fost împuşcat. Un poliţist a fost grav rănit

VIDEO Alertă la Catedrala din Berlin: un belgian care agita un cuţit a fost împuşcat. Un poliţist a fost grav rănit

FOTO AFP

Un bărbat a fost împuşcat de un poliţist în Catedrala din Berlin. Imaginile postate pe reţelele sociale arătă poliţişti înarmaţi, ambulanţe şi catedrala împrejmuită cu bandă de delimitare.

„Un foc de armă a fost tras în Catedrala din Berlin”, a declarat o purtătoare de cuvânt pentru Reuters.

Bărbatul împuşcat este un austriac în vârstă de 53 de ani, care a strigat şi a agitat un cuţit în interiorul catedralei din centrul capitalei germane.

Incidentul a început după ce austriacul a intrat în Catedrala din Berlin (Berliner Dom) şi a început să agite un cuţit, în zona altarului. Angajaţi ai catedralei au chemat poliţia şi au escortat aproximativ 100 de vizitatori în afara lăcaşului, în siguranţă.

Unul dintre cei doi poliţişti care au intervenit în urma apelului telefonic a tras asupra austriacului, iar celălalt poliţist a fost rănit neintenţionat în tirul sau tirurile colegului său, a precizat Poliţia din Berlin.

Atât suspectul, cât şi poliţistul răniţi au fost conduşi la spital.

Potrivit DPA, poliţistul este în stare gravă.

FOTO AFP 
 
Puţin după ora locală 16.00, un ofiţer a împuşcat şi rănit un bărbat „furios“ în picior, în incident fiind rănit şi un poliţist, a declarat purtătoare de cuvânt a poliţiei, făcând apel la populaţie să „evite specualţiile“.
 
Presa locală susţine că incidentul nu are legătură cu un act terorist. Unitatea criminalistică a Poliţiei din Berlin a preluat ancheta.

Incidentul a avut loc în Insula Muzeelor din Berlin, o zonă frecventată de turişti. 

 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: