Alertă de securitate la o bază NATO. Premierul Spaniei şi preşedintele Lituaniei, evacuaţi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul spaniol Pedro Sánchez şi preşedintele Lituaniei Gitanas Nausėda
Premierul spaniol Pedro Sánchez şi preşedintele Lituaniei Gitanas Nausėda

Premierul spaniol Pedro Sánchez şi preşedintele Lituaniei Gitanas Nausėda au fost scoşi de urgenţă din conferinţa de presă care avea loc joi la o bază NATO din cauza unei alerte de securitate. Două avioane Eurofighter au decolat ca să intercepteze cel puţin o aeronavă rusească.

Încidentul a avut loc la o bază NATO din Lituania. În timp ce cei doi oficiali vorbeau, militarii au intrat în alertă şi au urcat într-un avion de vânătoare aflat în spatele lor.

Potrivit El Mundo, un avion rusesc neidentificat, fără plan de zbor, a intrat în spaţiul aerian al ţărilor baltice şi a obligat două avioane de vânătoare Eurofighter să decoleze pentru a-l intercepta.

Conferinţa de presă a premierului Spaniei şi a preşedintelui Lituaniei a fost reluată la circa 30 de minute după incident.

Premierul spaniol a spus despre acest incident că a fost vorba despre „un caz real” şi a subliniat importanţa prezenţei spaniole în securitatea ţărilor membre NATO.

La rândul său, preşedintele lituanian a declarat: „Credeţi că preşedinţii şi prim-miniştrii fac declaraţii şi nimic nu funcţionează în realitate? Vedeţi, totul funcţionează foarte bine. Pot să confirm că avionul de vânătoare a decolat în mai puţin de 15 minute. Şi dacă punem în calcul şi acele 5 secunde, timp în care a fost necesar să ne mutăm de la tribună şi noi să ne dăm la o parte, s-ar fi ridicat cu încă 5 secunde mai devreme”.

Pedro Sánchez se află într-un turneu de trei zile în Lituania, Letonia şi Estonia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite