Alegerile legislative din Ungaria vor avea loc pe 6 aprilie. Partidul lui Viktor Orban este marele favorit

Alegerile
legislative din Ungaria vor avea loc pe 6 aprilie. Partidul lui Viktor Orban
este marele favorit

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban. FOTO: AFP

Preşedintele Ungariei, Janos Ader, a anunţat sâmbătă că data alegerilor legislative din această ţara a fost fixată pe 6 aprilie, favoritul acestui scrutin fiind partidul actualului prim-ministru, Viktor Orban, informează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Janos Ader a precizat faptul că alegerea acestei date a fost motivată de tradiţia potrivit căreia toate alegerile din Ungaria de după 1990 au avut loc la începutul lunii aprilie.

De asemenea, preşedintele maghiar a declarat că a ales acea dată şi pentru a avea într-un timp cât mai scurt un nou guvern.

Partidul Fidesz al actualului prim-ministru este în fruntea preferinţelor, potrivit ultimelor sondaje, intenţia de vot fiind de aproape 47%.

Institutul de cercetare Sonda Ipsos înaintează următoarele procente privind intenţia de vot: Fidesz- 47%, socialiştii (MZAP) – 27%, Jobbik – 11% , iar câte 5% ar obţine Împreună 2014 şi Coaliţia Democratică (DKP).

Chiar dacă datele de până acum îi dau mari favoriţi pe cei din Fidesz, o posibilă supriză poate veni din partea Jobbik, partid care-şi face o propagandă agresivă.

Ceea ce trebuie menţionat este că această cercetare sociologică nu ţine cont de alianţa partidelor din opoziţia democratică, primele date în urma acestui demers urmând să apară spre sfârşitul lunii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: