Alegeri prezidenţiale în Polonia. Andrzej Duda a obţinut 53%, potrivit exit-poll-urilor. Komorowski şi-a felicitat contracandidatul pentru victorie

Bronislaw Komorowski îşi recunoaşte înfrângerea la alegerile prezidenţiale din Polonia

Andrzej Duda, candidatul partidului Dreptate şi Justiţie (PiS), condus de Jaroslaw Kaczynski, a reuşit clasarea pe primul loc în scrutinul prezidenţial din Polonia, cu 53%, potrivit exit-poll-urilor, informează BBC News.

Ştiri pe aceeaşi temă

Andrzej Duda, în vârstă de 43 de ani, va deveni noul preşedinte al Poloniei, sdacă sondajele vor fi confirmate de rezultatele oficiale. Reprezentantul PiS câştigase şi primul tur de scrutin, cu 34,7%.
 
Preşedintele în exerciţiu al Poloniei, Bronislaw Komorowski, în vârstă de 62 de ani, ar fi obţinut 47% din voturi în al doilea tur. Komorowski a devenit preşedintele Poloniei în urmă cu cinci ani, după ce predecesorul său, Lech Kaczynski, a murit într-un accident aviatic.
 
„Respct alegerea voastră. Îi doresc challengerului meu să aibă o preşedinţie încununată de succes”, a declarat Komorowski în faţa susţinătorilor săi, potrivit BBC News. 
 
Rata participării la vot ar fi de 56,1%.
 
Preşedintele Poloniei are puteri limitate, dar este comandantul suprem al forţelor armate şi poate respinge noile legi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările