Alegeri locale Grecia. Partidul de opoziţie Noua Democraţie câştigă în 12 din 13 regiuni

Alegeri locale Grecia. Partidul de opoziţie Noua Democraţie
câştigă în 12 din 13 regiuni

Kyriakos Mitsotakis, liderul partidului Noua Democratie, Grecia FOTO AFP

Reprezentanţi ai partidului grec de opoziţie Noua Democraţie (ND) au devenit guvernatori în toate regiunile Greciei, cu excepţia Cretei, după ce au câştigat al doilea tur al alegerilor locale, dumincă, potrivit informaţiilor furnizate luni de Ministerul de Interne al Greciei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Actualul guvernator al Cretei, Stavros Arnaoutakis, candidat din partea alianţei KINAL, a fost reales în funcţia de conducător al regiunii. El este susţinut de către partidul de stânga Syriza, al premierului grec Alexis Tsipras.
 
Candidaţii partidului ND au câştigat, de asemenea, alegerile municipale în majoritatea oraşelor cu o populaţie de peste 50.000 de locuitori, potrivit ministerului.
 
În timpul alegerilor europarlamentare de săptămâna trecută, Syriza a pierdut cu nouă procente în faţa Partidului Noua Democraţie. După această înfrângere, prim-ministrul a anunţat alegeri anticipate, care vor avea loc pe 7 iulie. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările