Alegeri Franţa. Parchetul din Paris a deschis o anchetă pentru fals după dezbaterea dintre Le Pen şi Macron

Alegeri Franţa. Parchetul
din Paris a deschis o anchetă pentru fals după dezbaterea dintre Le Pen şi Macron

Colaj Marine Le Pen şi Emmanuel Macron FOTO Arhivă

Parchetul din Paris a deschis o anchetă în urma unei plângeri depuse de Emmanuel Macron pentru „fals“ şi propagare de ştiri false, după ce Marine Le Pen a sugerat miercuri seara, în debaterea dintre cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale din Franţa, că adversarul său politic din „En Marche!“ ar deţine un „cont offshore în Bahamas“, relatează „Le Figaro“, potrivit news.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Macron a depus joi plângere împotriva unui autor necunoscut pentru fals, uz de fals şi difuzare de ştiri false, în urma unor acuzaţii difuzate pe reţele de socializare şi evocate de către Marine Le Pen care-i atribuie un cont într-un paradis fiscal, a aflat joi Reuters de la Parchetul din Paris.

În cursul dezbaterii televizate de miercuri seara, candidata Frontului Naţional (FN, extremă dreapta) la preşedinţie i-a spus candidatului „En Marche!“ („Înainte!“): „Sper că nu vom afla că aveţi un cont offshore în Bahamas“.

În paralel cu dezbaterea, conturi de Twitter cunoscute ca apropiate activiştilor pro-Donald Trump sau legate de Rusia difuzau mesaje care pretindeau să arate documente care-l acuză pe fostul ministru al Economiei al lui Francois Hollande de „evaziune fiscală“.

„Este de la sine înţeles că toate demersurile judiciare necesare vor fi urmate (împotriva) acestei manevre şi sunt deja (făcute cu) diligenţă“, a anunţat joi consilierul pentru comunicare al lui Emmanuel Macron Sylvain Fort.

La rândul său, Emmanuel Macron a acuzat-o joi pe Marine Le Pen că răspândeşte „fake news“.

Candidata FN a recunoscut joi că „nu are probe“, dar a spus că a considerat necesar să îl întrebe. „L-am întrebat: vom descoperi lucruri, poate prea târziu, care-l privesc?“, s-a justificat ea la BFMTV/RMC.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările