Al doilea suspect arestat după atacul cu satârul de la Paris, „scos din cauză“ şi eliberat

Al doilea suspect arestat după atacul cu satârul de la Paris, „scos din cauză“ şi eliberat

Foto: EPA-EFE

Un bărbat arestat vineri şi suspectat în atacul cu satârul din faţa fostului sediu al revistei satirice Charlie Hebdo, soldat cu doi răniţi grav, a fost eliberat în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar acesta a fost ”scos din cauză”, a declarat sâmbătă o sursă judiciară pentru AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Versiunea bărbatului, care ”spune că a fost un martor, (care l-)a urmărit pe autorul (atacului) şi apoi a fost ameninţat, a fost coroborată în ancheta” cu privire la această agresiune soldată cu doi răniţi grav, declară sursa apropiată dosarului.

Principalul suspect, arestat în Piaţa Bastilia la puţin timp după agresiune, era în continuare în arest prevenitv sâmbătă - dar şi alţi cinci bărbaţi. Aceşti bărbaţi - de naţionalitate pakistaneză - locuiesc la aceeaşi adresă cu suspectul, potrivit Le Figaro.

”În mod evident este un act de terorism islamist”, a apreciat vineri seara, la postul France 2, ministrul de Interne Gérald Darmanin. El a deplâns ”un nou atac sângeros împotriva ţării noastre”.

În opinia sa, ameninţarea care viza adresa de pe strada din arondismentul al XI-lea, unde au avut loc faptele - unde revista satirică a fost deja vizată la vechiul sediu - a fost ”subevaluat”. Darmanin a spus că l-a întrebat pe prefectul poliţiei ”de ce?”.

Suspectul - născut în Pakistan -, în vârstă de 18 ani, a fost arestat în iunie având asupra sa o armă albă - ”o şurubelniţă”, potrivit lui Gérald Darmanin. El a sosit în Franţa pe când era minor, în urmă cu trei ani.

Preluat în grijă de ajutoarele sociale din Val d'Oise, el ”nu prezenta niciun semn de radicalizare” până când a devenit major, în august, dă asigurări Consiliul Departamental.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările