Al doilea jaf de diamante în 48 de ore: hoţii au fugit cu bijuterii de trei milioane de euro din centrul Parisului

Al doilea jaf de diamante în 48 de ore: hoţii au fugit cu bijuterii de trei milioane de euro din centrul Parisului

Punctul de lucru de pe bulevardul Haussmann este considerat magazinul-emblemă al lanţului Printemps FOTO: departmentstoreparis.printemps.com

Magazinul de bijuterii De Beers din cadrul centrului comercial Printemps de pe bulevardul Haussmann, aflat în „inima” capitalei franceze, a fost spart marţi seară de doi bărbaţi înarmaţi şi îmbrăcaţi cu veste antiglonţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atacul a avut loc la ora locală 18.45 (ora 19.45 în România), potrivit autorităţilor pariziene. Cei doi bărbaţi nu au folosit armele şi nimeni nu a fost rănit.
 
Aceştia i-au cerut vânzătoarei să deschidă vitrinile şi au golit două dintre aceştia. Au reuşit astfel să fure bijuterii cu o valoare estimată între două şi trei milioane de euro, potrivit cotidianului „Le Parisien”. 
 
Cei doi au fugit apoi pe o scară de serviciu din spatele magazinului, ceea ce sprijină ipoteza că erau bine informaţi în ceea ce priveşte planul clădirii. 
 
Atacul de la Printemps-Haussmann este al doilea petrecut în ultimele două zile. 
 
Luni seară, patru bărbaţi înarmaţi au furat diamante în valoare de 37 de milioane de dolari dintr-un aeroport din Bruxelles. 
 
Atacul a avut loc în timp angajaţii aeroportului încarcau diamantele într-un avion parcat pe aeroport.
 
Două maşini în care se aflau patru bărbaţi înarmaţi au atacat o furgonetă a firmei de pază şi protecţie Brink's, pe care agenţii o încărcau într-un avion al companiei elveţiene Swiss cu destinaţia Zurich. Autorii atacului au fugit cu o cutie cu diamante.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările